Gastelse atleten onderweg (165)

Eerst nog wat uitslagen uit het vorige weekeinde. Anouk Rockx werd toen niet vierde, maar tweede bij de junior dames in de laatste trainingsrit op de Borchwerf. En in het Eindhovense Pieter van den Hoogenbandbad mocht Coen de Bruijn voor het eerst voor Brabant uitkomen op de Eindhoven Meerkingen Ontmoeting. De beste zwemmers van het land bijeen en Coen, die vijfde wordt op de 100 meter schoolslag in 1.08,41. Op de 100 vlinder scoorde hij 1.06,64 bleef daarmee buiten de finale. Een goed optreden van onze Halderbergse sportjongen 2009!

Twee bronzen plakken op twee totaal verschillende atletiekdisciplines binnen een week. Je moet het maar kunnen. Celine de Wild deed het zondag in Hellendoorn. Een week na haar bronzen plak op het NK indoor in Apeldoorn rende ze nu in de bossen rondom het Avonturenpark opnieuw naar een derde plaats. Celine ging voorzichtig van start. De A-juniore liep in aanvang vrijwel laatst. Van lieverlee haalde ze de meiden in. Na twee rondes de top tien binnen. De laatste twee rondes waren zwaar met een stuk omhoog. In de lange afzink liep Celine naar de derde plaats. Ook Marjon van de Wansem kwam in zicht, maar dat was net te ver. Op het NK in Hellendoorn liep Florence van Rijsbergen naar een zesde plaats V45 in 24.08. Mels Lambregts, zoon van René haalde zilver evenals Tom Koetsenruijter, een week eerder goud op het NK indoor. Knappe titel van Wouter Warndorff. Lotte van de Boom werd zevende.

Naar Alphen voor een echte wegklassieker met triatleten Erik-Simon Strijk en Gerbert van den Biggelaar in actie namens Plutosport BV. Erik-Simon won opnieuw de 20 kilometer bedrijvenloop in 1.09.12. Voor Gerbert was het lang geleden dat hij zo’n afstand liep. Hij werd verdienstelijk vierde in 1.13.56. De jeugdwielrenners weken uit naar Spijkenisse. Althans de broertjes Bierkens deden dat. Luuk werd vijftiende en Tim rook al weer bijna aan zijn eerste zegetuil: tweede. In Breda-Moleneind was Dré Klep ook goed voor een tweede plaats bij de 50-plussers.

Dat brengt ons terug bij een weekeinde eerder toen we als Werkgroep Sport ’t Veerke een zeer geslaagde sponsorborrel hielden. Bijna honderd aanwezigen, veel goede contacten gelegd en ook een boeiend programma in Toine’s Pub. De verhalen van Jan Prop, voorzitter van GP Adrie van der Poel en van Edith Moerenhout en haar vader Dré Klep oogsten waardering onder de aanwezigen. Voorzitter Frank Hopstaken nam de zaal mee naar ons jaarprogramma en de kwis Petje op-petje af was een leuke uitsmijter.

Aanstaand weekeinde begint het loopcircuit met de Halderbergeloop bij AVO. Allemaal veel succes. Wij hopen dat onze website weer snel in de lucht is voor de eerste activiteiten de Zomertijdloop op 31 maart en de Vlietloop op 30 april.