Gastelse atleten onderweg (162)

Volop sport met de Spelen in Vancouver. Voor de derde keer is Canada gastheer van de Spelen, in 1976 voor het eerst met Montreal. Mét Gastelse deelname toen: Ad Tak reed de wegwedstrijd en werd vijftigste. Volop carnaval ook en daar haalden heel veel Vastelaovedzotten goud. Bijvoorbeeld op het dictee, gewonnen door dokter/trio-triatleet Frans van Merrienboer. Onze voorzitter Frank Hopstaken werd 65e precies tussen prins Bert en oud-prins Piet van den Heijkant in. Met geen Borchwerf-ritten en onze hardlopers in de polonaise bleef het sportief gezien rustig. Dat was een week daarvoor wel anders. 

Gastelaren waren toen uitermate succesvol in drie individuele sporten. Om te beginnen de pas zestienjarige Mitchell Rockx met zilver op het NK judo tot 20 jaar in Nijmegen. Nog niet zo gek lang geleden liep Mitchell nog mee op de Oranjeloop, nu is de 103 kilo Gastelse reus bijna ’s lands beste judoka. Fantastisch. Dan roeister Marie-Louise Verhoeven-Rijpers. In Asten behaalde ze goud op het NK indoor halve marathon op de ergometer in een tijd van 1.34 uur. Tenslotte amazone Daphne Vergouwen (15), die met een straatlengte voorsprong met haar pony Sandokan’s Pardo de Brabantse titel veroverde in DL2. Een vrijwel foutloze proef en door naar het NK. Het kon dus niet op voor onze Gastelaren.

 De eerste halve marathontijd hebben we ook uit dat weekeinde. Johan van Opstal deed mee aan de Midwinter Halve marathon van Cadzand-Bad. Hij werd 25e in 1.22.00 uur (8e M35).

 

 Volgend weekeinde is in Kruisland de Wildenhoekloop van onze vrienden TC Kruisland en de Achillescross in Etten-Leur. Om 16 uur is de teampresentatie van de nieuwe triathlonploeg TOGA in de nieuwe wedstrijd-outfit. Als organisatie zijn we er trots op dat 18 atleten elkaar gevonden hebben en als team het seizoen 2010 in gaan. Een week later is op 26 februari het sportgala in ’t Kompas in Hoeven en op zaterdag 27 februari houden wij de 2e Veerke-borrel. Dit keer in Toine’s Pub. Een aantrekkelijk programma voor sponsors, atleten, vrijwilligers en belangstellenden met het wielerpaar Koos en Edith Moerenhout en WK veldrijderorganisator Jan Prop als sprekers. Aanvang 16.30 uur.