Gastelse atleten onderweg (161)

 

Het veldloopseizoen is nog niet ten einde, het wielerwegseizoen begint weer en de zwemlopers staan in de startblokken. Maar er zijn altijd Gastelse atleten voor wie het sportjaar pas na carnaval begint. Voor hen hebben wij goed nieuws. De Werkgroep Sport ’t Veerke heeft een nieuw evenement. Op woensdagavond 31 maart organiseren we de eerste Zomertijdloop. Het wordt een loop waarbij de gezelligheid voorop staat, jaarlijks te houden op de eerste woensdag nadat de klok op zomertijd is gezet. De loop laat zich vergelijken met de Kouwe Erpelloop, start en finish liggen uit elkaar. De deelnemers lopen ook een heel eind met elkaar op tot – pak ‘m beet de laatste kilometers. De afstand zal ongeveer 10 kilometer worden en we eindigen bij een gezellig café. Niet de winnaar telt, maar de loper die laatste binnen komt. Zie de Zomertijdloop ook maar als opwarmertje voor de Vlietloop, precies een maand later. Meer info binnenkort op onze website www.tveerke.nl

Dan de wedstrijden van afgelopen weekeinde. De Zundertse DJA-cross op het beroemde Frans’ Baantje. Anne van Alphen zette haar zegereeks voort, in de regionale crosscompetitie kan de AVS-atlete de eindzege haast niet meer ontgaan. José de Vugt was wederom goed voor een tweede plaats. De uitslagen: juniores A, 3 km.: 1.Anne van Alphen 14.27, V45, 4500 m: 2.Florence van Rijsbergen 21.06, V55: 2.José de Vugt 23.32. Senioren: 7.Frank Wouters 41.55. Ze is een beetje van Gastel, Lotte van den Boom. Van haar stond een fraai verhaal over een Zuidafrikaanse hoogtestage in de krant hetgeen resulteerde in een vierde plaats op het NK indoor in Apeldoorn op de 1500 meter in een tijd van 4.43.02.

In Alphen aan den Rijn won Erik-Simon Strijk een veldduathlon. Hij revancheerde zich op zijn NK crossduathlon in Etten-Leur toen hij dertiende werd. Da’s gelijk een mooi overstapje naar het wielrennen, want zondag kon voor het eerst gereden worden op de Borchwerf. Simone Rockx haalde een vijfde plaats bij de nieuwelingen-dames, Rick Blok werd 22e nieuweling. Maar de mooiste prestatie kwam toch van Perry en Sven Megens, die bij de ID-renners naar een fraaie tweede plaats reden. Een welkome aanvulling in het wielerpeloton. Super gedaan Sven!