Gastelse atleten onderweg (160)

Brons voor Annet de Bot bij de D40 op het allereerste NK crossduathlon in Etten-Leur. Zo leek het even, maar Annet gaf de organisatie snel te kennen dat ze van geboortejaar 1965 is en dus uitkomt in volgende leeftijdscategorie D45. En daarin was de Gastelse duatlete wel ’s lands beste! Na een tijdrittitel twee jaar geleden haar tweede nationaal kampioenschap in een lange sportcarrière. 

Annet legde de 6 km. lopen, 20 km. ATB en 3 km. lopen af in 1.59.05. “Het was op sommige stukken door de sneeuw best zwaar, maar ik heb lekker kunnen sporten.” aldus de kersverse kampioene. Een mooie organisatie overigens, de WBTV (met Els en Bernard in de gelederen) leverde een fraaie primeur af. Niet eerder kende Nederland een NK crossduathlon. Alle eer aan de nijvere Etten-Leurse organisatoren met Huub Maas o.m. In de ochtenduren was Luke Verburg de eerste kampioen. De jongeman uit Schiedam deed op zijn vijfde al mee aan onze jeugdtriathlon. Luke won afgelopen week twee titels: het NK veldrijden en het NK crossduathlon. Knap. Bij de recreanten ook een bijzondere deelnemer, onze eigen voorzitter Frank Hopstaken. Gehuld in de kleuren van Arvo Food ging Frank voorzichtig van start. Als laatste van zijn startgroep wisselde hij van lopen naar mountainbiken. Daarop begon Frank aan een ware revival. Hij haalde zeker tien deelnemers bij en hield zich goed staande op de afsluitende kilometer. Frank was goed voor de 25e plaats bij de recreanten, de 14e bij de H40. Zijn tijd over de 3/10/1-combinatie was 1.08.00 uur.

 

We hebben in de aanloop naar de Hall of Fame nog een paar terugblikjes te gaan. Zo zijn we gaandeweg het jubileumseizoen per ongelijk het jaar 1998 vergeten. Daar halen we nu nog even in, in de wetenschap dat eind februari alle resultaten op onze website www.tveerke.nl verschijnen. Dat gebeurt op 27 februari, de dag van de sponsorborrel in Toine’s Pub. U bent daar allen van harte welkom!