Gastelse atleten onderweg (159)

 

 

De winter is zeker nog niet voorbij, toch zijn de fanatieke schaatsers weer afgereisd naar de Weissensee voor een reeks wedstrijden op natuurijs, waaronder de alternatieve Elfstedentocht. Afwachten of daar opnieuw Gastelaren bij zitten. En of we hier nog ijs krijgen. Vorige week werd de Werkgroep Sport ’t Veerke de vraag gesteld of we de organisatie van een eventuele Vliettocht niet voor onze rekening wilden nemen. De politievereniging heeft het evenement inmiddels los gelaten. Hoewel we veel ervaring hebben, is een Vliettocht toch van een ander kaliber. Vooralsnog doet de kans van zo’n tocht zich niet voor. Dat neemt niet weg dat we wel nadenken over nieuwe evenementen ook na het zo geslaagde 25e jaar. Eerst hebben we daar nog een bestuursvergadering over. We kunnen al wel melden dat de jaarlijkse sponsorborrel dit jaar op zaterdag 27 februari plaatsvindt. Die namiddag ontvangen we onze trouwe sponsors, vrijwilligers en atleten in Toine’s Pub. Daar hebben we een topatleet als gast, we presenteren ons programma, houden een korte sportquiz en lanceren de website met daarop de Hall of Fame. Alle prestaties van de afgelopen kwart eeuw komen dan in een fraaie database te staan, zodat iedereen zijn of haar prestaties nog eens kan terugzien. Iedereen is welkom. Uiteraard hopen we daar een aantal nieuwe contacten aan te knopen, die ons verder helpen op het gebied van sponsoring.  We zijn zeer ambitieus, maar moeten dat natuurlijk wel kunnen bekostigen. Gelukkig zijn er op dit moment ook zeer goede contacten met gemeente Halderberge en zelfs de provincie Noord-Brabant. Wordt vervolgd.

Snel naar de sport, want daar draait het in deze rubriek immers om.  In  Hoogerheide was het weer genieten van de Wereldbekercross veldrijden. Het door het verlotingschandaaltje geplaagde Thor had ook een groot atletiekevenement in huis: de Brabantse crosskampioenschappen. Daar waren ook Gastelse atleten. Van hen was José de Vugt met een zilveren medaille het meest succesvol. Anne en Bernard grepen naast de podiumplaatsen. Bernard bleek niet helemaal fit en daarom ging het niet echt geweldig: vijfde. De meeste indruk maakte zijn teamgenoot Wouter Warndorff. De Standdaarbuitenaar, ook al regelmatig op de Gastelse wedstrijden, wordt getraind door Jack Wouters. Als training op het NK cross deed hij bij de senioren mee en won prompt de Thor-cross: Brabants kampioen op zijn achttiende. Niet gek. De uitslagen: 10.5 km. senioren: 12.Frank Wouters 40.56, M35: 5.Bernard Heshof 39.00, V45: 3.Florence van Rijsbergen 20.02, V55: 2.José de Vugt 22.36, juniores A: 4.Anne van Alphen 21.29, junioren B: 18.Tim Egelmeers 19.21. Prestatiecross: 8.Rien Buurstee 27.54, 19.Coby Buurstee 31.20 (10e V), 21.Wim van Hees 32.35, 38.Bianca Doolhoff 39.00 (21e V).

De Speedo zwemwedstrijden waren afgelopen weekeinde in Eindhoven. Janne Englebert werd vijfde op de 100 meter vrije slag in 1.47,47. De 100 meter rug legde hij af in 2.01,54. Zijn zus Roos leverde ook een prima prestatie door derde te worden op de 100 meter schoolslag in 2.07,63. De medailles werden nota bene uitgereikt door zwemkampioene Marleen Veldhuis. De 50 vlinder legde Roos af in 1.13,36. In ons familiehoekje berichten we de geboorte van Tom, zoon van atletenpaar Roel van Nes en Wendy Deijkers . Namens alle atleten: van harte gefeliciteerd!

We waren iets te voorbarig met het NK veldduathlon. Maar aanstaande zondag staat het wel op het programma. Organisatie bij WBTV, waar ook een aantal Gastelaren hun steentje bijdragen. Verder de Spiridoncross in Rijen.