Gastelse atleten onderweg (158)

 

Zo rustig als de hardlopers en fietsers de voorbij weken opereerden, zo actief waren de zwemmers in het zwembad. In het Pieter van den Hoogenbandbad in Eindhoven schitterden Coen en Bas de Bruijn op de Brabantse kampioenschappen. Coen veroverde liefst twee Brabantse titels en ook nog eens brons. Bas werd derde op de 100 meter school in 1.13,3. Hij werd voorts 7e in de finale 200 wissel (2.33,9) en 8e op de 100 vrij (1.01,34). Twee keer zwom hij in de estafette met Hieronymus naar de vijfde plaats. Groots was Coen, meteen al kandidaat sportman voor Halderberge 2010. Hij was beste Brabander op de 100 vrij in 55,78 en de 100 school in 1.08,39. Op de 200 wissel scoorde hij brons in 2.22,32. Jammer dat Marijn van Zundert niet deelnam, want die zwom in het bad van Leuven in de kerstvakantie maar een fractie langzamer op de 100 school: 1.08,83. Hij zette in die periode in Sint Niklaas tevens zijn records op 200 vrij en 200 school scherper in respectievelijk 2.06,96 en 2.34,03. We zien uit naar een mooi duel tussen Marijn en Coen!

De crossen volgen elkaar in rap tempo op.  Afgelopen weekeinde was de grootste in de  regio: de Mastboscross van Sprint Breda. Bij de Gastelse atleten ontstaat zo halverwege het crossseizoen een verzadigingspunt. Dan is de honger gestild, zeg maar. De Bredase cross trok derhalve – volgens onze informatie – maar één Gastelaar. Toine Brok deed mee aan de trimcross over 7930 meter en werd op die afstand 27e in 36.27 minuten. Bij de dames 45 nog opmerken dat Florence van Rijsbergen een keurige tweede plaats in de wacht sleepte in 20.21. Dichterbij huis zal het op de Thor-cross a.s. zondag beslist drukker zijn met plaatsgenoten.

De Bergse Kievitloop  stond ook weer op het programma. Ronald Englebert deed mee aan deze laagdrempelige loop. Hij legde de 5 kilometer af in 19.28. Zijn klassering leest u volgende week evenals eventuele andere plaatsgenoten op dit Spado-evenement. De 38e Deltacross in Haamstede werd bezocht door Adrie van Bavel. Hij crosste de 7,5 kilometer duin weg in 38.34 minuten. Goed voor een derde plaats bij de trimmers.

Toen de jeugdveldrit in Hoogerheide ten tweede male vanwege de sneeuwval niet door kon gaan, hield de WBVC maar een wedstrijd op de rollerbanken.  Daar kwamen ook onze coureurs op af met goed resultaten. Zowel Tim Bierkens als Thomas Bartelen wonnen hun 300 meter korte sprint op de rollers in respectievelijk 35,9 en 32,7. Cliff de Peijper werd derde in 35,3. En Luuk Bierkens completeerde het kwartet met een zesde plaats in zijn leeftijdsgroep in 29,7 over 200 meter. Topprestaties qua hersenbrekers tenslotte in de erg goed georganiseerde voetbalkwis van Kanja Tapperijke. Als Werkgroep Sport ’t Veerke werden we bescheiden 25e. Mooier kan het niet als toetje op ons 25-jarig bestaan. Lieten we vorig jaar 2 teams achter ons, nu waren dat er al vijf! Complimenten aan dit leuke initiatief. ’t Veerke zal daar in het najaar met een algemene sport – en popquiz tegenover komen. Hopelijk met net zo veel succes.

Aanstaand weekeinde is de 44ste Thor Cross, en een week daarna in Etten-Leur de jaarlijkse veldduathlon. Dit keer bijzonder, want onze vrienden van WBTV mogen het allereerste NK offroad duathlon organiseren. Onder de deelnemers Annette de Bot en onze eigen Veerke-president Frank Hopstaken.