Een jaar geleden had Kees Jonkers nog nooit een marathon gelopen. Sinds zaterdag staat de teller op zes. De oud-wielrenner moet wel van de klassieke afstand houden, anders loop je er niet zo veel in één seizoen. In het gure Spijkenisse hield atletiekclub Spark voor de vierde keer een marathon. Kees voltooide de afstand zelfs in een  nieuw persoonlijk record: 3.32.06 uur en een 29e plaats. Terwijl de lopers een groot gedeelte van het parcours een koude tegenwind troffen. Ervaring kan dus ook tot meer snelheid leiden. Volgend jaar duikt Kees beslist onder de 3,5 uur.

De kortere afstanden zitten rond deze tijd uiteraard in de crossen. Die van Spado stond zondag op het programma. In de bossen bij Lievensberg kwamen de spikes weer tevoorschijn. Een goede generale voor de Pekkercross. Bernard Heshof stelde tevreden vast hij met een gigantische trainingsachterstand nog lekker meeloopt. Goed, hij moest inleveren tegen zijn rivalen, maar de race verliep goed. Bernard stond net naast het podium, maar is klaar voor een ‘zware aflevering van de Pekkercross’. We kijken er met hem naar uit. Alle Gastelse atleten presteerden puik in Bergen op Zoom. Anne boekte haar vierde overwinning, José loopt alsof ze nooit is weg geweest en werd derde. De uitslagen van de Spado-cross: senioren 5.Erik-Simon Strijk 36.08, M35: 4.Bernard Heshof 38.25, D45: 5.Marjan de Wild 22.28, D55: 3.José de Vugt 22.40, A-juniores: 1.Anne van Alphen 12.30.

De veldrijders moesten helemaal naar Tilburg zondag, maar ook daar draaien ze hun hand niet voor om. Tim Bierkens was dichtbij de zege, maar met 200 meter voorsprong reed hij in een afzetlint en werd alsnog ingehaald in de finale. Ook de andere jonge coureurs zaten er weer goed bij. Sterk bezette wedstrijden overigens: zelfs de zoon van Johan Museeuw doet mee. Uitslag veldrit Tilburg: 7 jr: 9.Luuk Bierkens, 10 jr.: 2.Tim Bierkens, 11 jr.:  7.Cliff de Peijper, 9.Thomas Bartelen.

Gezwommen is er op de tweede Speedo in De Wisselaar in Breda. De pas 7-jarige Roos Englebert werd 4e op de 100 vrije slag in 1.59,38 en 6e op de rugslag in 2.19,88. Haar een jaar oudere broer Janne werd twee keer elfde: de 100 school in 2.16,02 en de 50 vlinder in 1.17,36. Ook in het water gaan onze plaatsgenoten steeds harder.