Gastelse atleten onderweg (152)

De veldrijdertjes hebben zelfs in het sinterklaasweekeinde geen verlof. Zondag draafden ze op in een doornat bos van Ossendrecht voor al weer de zoveelste  cross. Tim Bierkens ruikt de zegetuil al bijna. Hij werd nu tweede bij de tieners. Broer Luuk eindigde op een zevende plaats. En in de groep 11-jarigen waren Thomas Bartelen en Cliff de Peijper goed voor respectievelijk een tiende en twaalfde plaats. Op naar de volgende cross mannen.

Hardlopers hadden wel een vrij weekeinde, of je moet Adrie van Bavel heten. Dan ga je naar de Stelleloop, waar Adrie trouwens al weer voor het derde jaar op rij meedeed aan de 5 Engelse Mijl. Het ging minder snel dan voorgaande jaren, maar achtste worden in 39.53 is ook mooi.

Op de Swim Cup in Eindhoven was ook een belangrijke rol weggelegd voor Marijn van Zundert, ambassadeur van de Bas van de Goor Foundation. De topzwemmer mocht op vrijdag een zwemclinic geven aan 44 kinderen met diabetes. De clinic werd behalve door Marijn geleid door Astrid van den Hoogenband, de moeder van Pieter die later ook aansloot. Tijdens de Clinic werd Marijn geïnterviewd door topvolleyballer Bas van de Goor.  Op de zwemdagen zwom Marijn eerst in Eindhoven een persoonlijk record op de 100 meter schoolslag 1.10,36. Nu de speciale pakken verboden zijn, worden de wedstrijden weer eerlijker. Marijn zwom nooit in die pakken. Twee dagen later dook hij in Antwerpen zelfs onder die magische barrière van 70 seconden: 1.09,91.