Het is niet de meest ideale periode voor een winkelier om wedstrijden te doen. Bernard Heshof heeft het in de feestmaanden zo druk in zijn zaak dat de trainingen erbij inschieten. Daarom was hij zondag tevreden met zijn eerste crosswedstrijd in Zevenbergen. Over middenstanders gesproken, wij feliciteren oud-deelnemer René de Peinder met zijn nieuwe Bikeshop in de passage. Hulde aan zulke nieuwe initiatieven en veel succes. De Oude Stortloop van AV Groene Ster doet er alles aan om in de voetsporen te treden van onze eigen Pekkercross. Door de vele regenval was het parcours aan de Dikkendijk waar ooit een golfbaan moet komen, in elk geval pittig. Mooie test voor een aantal Gastelse atleten dus. Bernard weerde zich knap, lang streed hij om de zege, maar uiteindelijk verloor hij 20 seconden op JP Hoeboer. Bernard klopte wel Roel van Nes, man in vorm. 

Twee Gastelaren dus op het Zevenbergse podium en daar kwam bij de A-juniores wederom Anne van Alphen bij. Ze won met bijna driekwart minuut voorsprong. Als er een apart D45 was, zou ook José de Vugt brons gehaald hebben. Helaas kreeg Jempy van de Veeken na een goede eerste helft last van zijn rug en moest hij de strijd staken. In de veteranesgroep was Florence van Rijsbergen tweede. De Gastelse resultaten op een rijtje: 3 km. A-junioren: 1.Anne van Alphen 13.44, 4500 meter V35+: 11.José de Vugt 22.33, 12.Annette de Bot 23.24, 9 km. M35: 2.Bernard Heshof 34.00, 3.Roel van Nes 35.49.

De 25e Pekkercross nadert nu met rasse schreden. Dit jaar niet alleen voor wedstrijdlopers interessant, maar ook voor de recreant die zo’n cross wel eens wil proeven.

De jonge veldrijders verlegden hun blubberterrein naar Schijf. Daar stond Tim Bierkens zondag voor het eerst op het podium met een derde plaats. Ook de andere jongens lieten zich weer van hun beste kant zien. Uitslagen van de WBVCross te Schijf: 7 jarigen: 9.Luuk Bierkens, 10 jr.: 3.Tim Bierkens, 11 jr: 9.Cliff de Peijper, 10.Thomas Bartelen, 12 jr.: 12.Jurgen Bartelen.