Gastelse atleten onderweg (150)

 

De 150e aflevering alweer van de rubriek Gastelse Atleten Onderweg. Afgelopen zondag waren er twee crossen. Wie zich met de (inter-)nationale top wilde meten ging naar de 51e Warandecross in Tilburg. Wie regionaal goed voor de dag wilde komen, kwam naar de Dorpsboscross van AVS in Standdaarbuiten. In Tilburg kwam Celine de Wild weer uit bij de A-juniores. En daar is de concurrentie ‘moordend’. In het geweld met de nationale en Belgische top liep Celine naar een zwaar bevochten negende plaats. Ze legde de 4,3 km af in 16.36. Bij de junioren debuteerde Tim Egelmeers tussen de grote jongens: hij werd 55e in 17.23. In diezelfde groep was Thor-man Tom Koetsenruijter goed voor een zesde plaats.

Dan naar Standdaarbuiten, het dorpsbos net over het water. Bij de jeugd een prima tiende plaats de debuterende, achtjarige Pascal van Loon in 7.29. De winst bij de A-juniores ging in haar echte thuiswedstrijd uiteraard naar Anne van Alphen in 12.12. Een prima race liep ook Roel van Nes: tweede M35 en zesde totaal in 38.38. In die groep Hans Raaijmakers 8e in 42.42. Andere ereplaatsen voor Florence van Rijsbergen (2e V35 in 21.20) en Erik-Simon Strijk (3e in 36.28), waar Jempy van de Veeken 5e werd in 39.16. Tenslotte nog Mark van Merrienboer, die bij de M45 tot een veertiende plaats kwam in 36.08. Allemaal richting 25e Pekkercross op 20 december! De cross wordt dit jaar verrijkt met een recreantencross. Ieder op eigen tempo en onderweg bepalen hoeveel rondjes er gelopen worden. Daarmee opent het programma die dag om 10.30 uur.

De veldrijders verlegden hun terrein naar Oosterhout. Daar kwam Tim Bierkens weer korter bij het podium: vierde. Zijn jongere broer Luuk crosste – zonder versnellingen – naar een elfde plaats. Cliff de Peijper deed ook lekker mee en werd 8e bij de 11-jarigen met Thomas Bartelen in die groep op een 11e plaats. Die crossertjes hebben elke week wel een wedstrijdje overigens. Mountainbikers kunnen ook op veel plaatsen terecht. Zondag signaleerden wij menig Gastelse atleet in de toertocht van Woensdrecht.