Gastelse atleten onderweg (148)

 

Zwemmer Coen de Bruijn zorgde voor de meest opvallende prestatie in een verder rustig Gastels sportweekeinde. Onze 17-jarige waterrat was de grote gouddelver in De Wisselaar in Breda tijdens de Brabantse sprintkampioenschappen. Goud op de 50 meter school in 30,72. Goud op de 50 vlinder in 27,39. Goud op de 50 vrij in 25,06 en goud op de 100 meter wissel in 1.02,58. Geen wonder dat hij Pieter van den Hoogeband als grote voorbeeld beschouwd. Broers Bas haalde twee keer brons uit het bad. De 50 school in 33,34 en de 100 wissel in 1.08,00. Verder werd hij 6e en 9e van Brabant op respectievelijk de 50 vlinder in 32,13 en 50 vrij in 27,56. Ook bij de estafettes werden de broers nog ingezet, maar Hieronymus behaalde daar geen eremetaal. Het gaat dus voortreffelijk met onze jonge zwemmers. En ook met de jonge veldrijders .

Bij de elfjarigen gaat Cliff de Peijper snel vooruit. De debutant werd zondag in de veldrit van Bergen op Zoom zesde. Het parcours had trouwens meer weg van een grote zandbak. Diezelfde positie nam de al wat langer actieve Tim Bierkens in bij zijn groep 10-jarigen. Diens broer Luuk werd op zijn beurt tiende bij de 7-jarigen en de vierde jeugdrenner Thomas Bartelen was bij de 11-jarigen goed voor een achtste plaats. Vier keer in de top tien: het zijn bemoedigende resultaten in de zware veldritsport. Van deze jonge gasten gaan we nog veel horen in de toekomst. Hardlopers waaierden uit over Nederland, Gastelaren zaten daar niet bij.

In de krant een groot verhaal over het project dat wij als Werkgroep Sport ’t Veerke dit jaar geadopteerd hebben: S4U oftewel Sports for Socialization van Isabel de Vugt. We proberen het project breed onder de aandacht te brengen, een kleine bijdrage dus. Voor volgend jaar zoeken we weer een ander project. Suggesties kunt u doorgeven op info@tveerke.nl