Gastelse atleten onderweg (147)

De bladeren vielen, het regende en waaide. Precies de juiste weersomstandigheden bij het begin van het Westbrabantse cross-seizoen. Diomedon beet traditiegetrouw het spits af met de Diomedoncross in de bossen bij Welberg. Het is voor veel atleten altijd een flinke omschakeling, vandaar dat het nog lang niet iedereen van de partij was op de openingscross. Anne van Alphen vloog wel meteen op haar spikes. Overtuigend won ze bij de juniores A in een tijd van 8.04 minuten. Bij de junioren B  was Tim Egelmeers goed bezig. Hij finishte als vijfde in 7.12. Diezelfde klassering behaalde Erik-Simon Strijk bij de senioren klaar na 28.19 minuten. Voor Florence van Rijsbergen was er een tweede plaats bij de V45 in 17.23 minuten. Adrie van Bavel deed mee aan de trimcross over 8 kilometer. Hij klokte een tijd van 41.28 minuten. 

Over trimcrossen gesproken, ook de Pekkercross gaat een start inlassen voor de recreanten en wel bij aanvang van het programma op 20 december om 10.30 uur. Voor iedereen, die zo’n wedstrijd over 9 kilometer te mats vindt, bestaat de gelegenheid toch dat Pekkercross-gevoel te proeven door zelf te kiezen hoeveel rondjes men loopt. Dat kan er eentje zijn, dat mogen er ook vier zijn oftewel 7,8 kilometer. Vorig jaar trok de Pekkercross weer veel nieuwe deelnemers, doordat we terug waren in het centrum van Oud Gastel. Die stijgende lijn willen we graag doortrekken in de 25e editie op zondag 20 december, de dag van ’t Gastels kerstsfeerke. Nadere informatie volgt of is op onze website www.tveerke.nl te lezen.

Om onze evenementen nog beter aan te prijzen, is de discussie ook in de gemeenteraad over evenementenborden weer in gang gezet. We hopen van harte dat Halderberge daar snel aan voldoet.  Uit de triathlonwereld melden we het onverwachtse overlijden van official Nol Snitselaar. Nol was in Oud Gastel bijna tien keer jurylid waaronder een aantal malen wedstrijdleider. We wensen zijn familie sterkte toe. 

Het veldrijden is ook volop aan de gang. Onze jeugdrenners zijn er deze winter maar zoet mee. In de cyclo-cross van Breda werd Luuk Bierkens afgelopen weekeinde 9e bij de 7jarigen, broer Tim 6e bij de 10jarigen. In de 11-groep was Thomas Bartelen de zesde veldrijder en Cliff de Peijper de achtste. Jurgen Bartelen werd achtste bij de 12/13jarigen. Een week eerder waren de jongens ook al in Woensdrecht in het veld gesignaleerd. Daar was Luuk ook al negende, Tim achtste en Thomas vijftiende.

Nog wat nagekomen uitslagen. In Rucphen was nog een scholierenloop, waarbij Ilse Egelmeers derde werd in 2.37,6 over 600 meter. Na de 10 van Rucphen kon de balans worden opgemaakt voor het Running Center Loop Circuit West-Brabant 2009, waarin ook de Vlietloop en Cheltenhamrun zijn opgenomen. Op de site staat de complete eindstand nog niet, de krant publiceerde al wel de top 5 per categorie. Bij de  M35 is Bernard Heshof derde geworden met 687 punt en Roel van Nes vijfde met 677 punten. Ex-Gastelse Mien Ossenblok wint het D55 klassement met drie punten voorsprong op Rina Doomen (693), die tweede wordt.

In andere individuele takken van sport worden ook Gastelse prestaties neergezet. Zo zijn Wesley en Stefan Vergouwen eerste en zesde en Mark van Dijk tweede op de motorcross van Dongen, wint Merel Vergouwen een dressuurwedstrijd in Rucphen en roeit Marie-Louise Verhoeven-Rijpers in 24.11,36 naar een derde plaats dames skiff op de hoog aangeschreven Tromp Boat Races in Hilversum.  Dergelijke uitslagen nemen we weliswaar niet wekelijks mee, maar illustreren wel hoe goed de Gastelse atleten bezig zijn.

Volgend weekeinde is redelijk rustig, dat geeft ons kans weer eens terug te blikken in de zilveren geschiedenis van de Werkgroep Sport ’t Veerke. We  hebben nog een aantal jaren te gaan, te beginnen bij 2002.