Gastelse atleten onderweg (144)

 

De marathons zitten deze maand kort achter elkaar. Na Zeeland was zondag Eindhoven aan de beurt, volgende week volgt Amsterdam en de West-Brabant Herfstmarathon van Etten-Leur is weer een week later. In Eindhoven stond verrassend Bernard Heshof aan de start. Bernard was goed hersteld van de Singelloop  en bood zijn diensten als haas aan aan twee First Runningteamatleten, die graag onder de drie uur wilden lopen. Dat lukte helaas niet, omdat het tempo na 25 kilometer enigszins stokte en een van de lopers een tandje terug moest. Hij eindigde als 29e in zijn leeftijdsgroep M35 in een tijd van 3.01.36. Meteen daarna volgde de eerste plensbui in de sfeervolle binnenstad marathon. Halverwege kwam Bernard nog door in 1.26.49.

Adrie Takx bereidt zich ook langzaamaan voor op het langere werk. In Etten-Leur loopt de ex-volleyballer zijn eerste halve marathon en een hele is dan al niet ver weg meer. Zaterdag was Adrie in Papendrecht op de 8e Wim Hol Memorial. Wim Hol was een atleet die in de beginjaren ook meedeed aan onze Vlietloop. Adrie liep de 10 Engelse Mijl in 1.24.50 uur, daarmee als 66e recreant over de finish lopend. Johan Bossers was de enige Gastelaar in de Bergse Havenloop zondag. Hij liep de 10 kilometer in 45.42 minuten.

Superveteraan Geert van Dijk deed mee aan een meerkamp in Woerden. Hij eindigde als tweede in de veteranengroep. Geerts prestaties waren: 3,56 meter bij het verspringen, 12,97 meter met speerwerpen, 32.90 op de 200 meter, 14,42 meter met de discus en 7.58,9 op de  1500 meter. Dat leverde een puntentotaal op van 1972 punten of een 2e plaats. Over superveteranen gesproken: Jan Verwijmeren is er ook zo eentje. De Gastelaar voetbalt al 58 (!) jaar iedere zondag in competitieverband. Jan wordt zeventig volgende week en speelt dan echt zijn laatste potje bij zijn huidige club SVC Standdaarbuiten. Hoewel teamsport hier niet vaak in de rubriek staat, maken we voor Jan een uitzondering.

Bij de wielrenners gaan we nog even terug naar vorig weekend, de Nederlandse Clubkampioenschappen hoog in het noorden in Hoogezand-Sappemeer. Alle kleppers van de partij. Corné Hagenaars kwam uit voor zijn club RSC De Zuidwesthoek. Zijn team eindigde als 44e in 1.03.17 of 38,5 kilometer per uur. Ook Simone Rockx diende de clubbelangen voor De Zuidwesthoek. Simones kwartet haalde de 25e eindtijd bij de damesploegen. Tijd: 1.07.50, gemiddeld dik 35 kilometer per uur. In de Ronde van de Molen in Oosterhout is Thomas Bartelen 26e bij de categorie 7. Ruud Zijlmans rijdt twee goede slotweekeinden: 3e in Oosterhout, 2e in Fijnaart.

Nog eerder dan de hardlopers zijn de fietsers al weer in het bos actief. In Rucphen werd de eerste WBVC-veldrit gereden. De jeugdrenners Tim en Luuk Bierkens debuteerden in het veldrijden. Ze deden dat met respectievelijk een 7e en een 10e plaats.

Bij Hieronymus begon de nieuwe zwemcompetitie met ook de Gastelse zwemmers in het Roosendaalse bad De Stok. Coen de Bruijn won de 100 meter school in 1.06,95 en de 100 wissel in 1.04,20. Jules van Zundert werd 7e op de 100 school in 1.18,73. Bas de Bruijn wordt tweede op de 50 meter vrij in 27,54 en Tanja Knook 6e op de 50 vrij in 32,34 en vierde op de 200 school in 3.24,21.

Voorzitter en secretaris van de Werkgroep Sport ’t Veerke hebben zich laten zien bij de reünie van Try. Vroeger waren ’t Veerke en Try begrippen in het uitgaanswereldje waar de hele popscene naar toe kwam. De werkgroep vergadert ook weer. Over de Pekkercross, een tweede sponsorborrel maar dan in januari en een snel begin van de voorinschrijving voor de 26e West-Brabant Triathlon. Met uiteraard weer de 1/3e afstand. Zondag was een oergezellige familiedag bij Gastels Veerke.

Op 19 oktober vergadert het bestuur opnieuw. Nieuw is een sponsorproject waarvoor al een kleine werkgroep is gevormd. Eerst in het weekeinde de wedstrijden: behalve de Amsterdam marathon is zondag de finale van WBLC in Rucphen.