Gastelse atleten onderweg (142)

 

Nog even terugkomen op het NK duathlon vorige week in Tilburg. Gerbert van den Biggelaar haalde zilver, maar niet achter Sven zoals wij meldden, maar achter diens broer Niels Strijk. De tijd van Gerbert over 10 kilometer lopen, 40 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen was 1.52.53, dat was 20 seconden na goud. Erik-Simon Strijk (de derde van de broers) werd achtste in totaal (en 3e H24) in 1.55.10 uur.

Geert van Dijk nam deel aan de avondwedstrijd op de baan van Thor. Hij liep de 100 meter daar in een tijd van 16,5 seconden.  Eerder dit seizoen was Geert nog op de baan van Zwolle waar hij een 100 meter in 16,72 liep, bij verspringen tot 3,53 meter kwam en de Zweedse estafette voor de Masterscompetitie in 3.17,2 voltooide.  Op die avondwedstrijd van Thor werd Gerbert van den Biggelaar overigens winnaar van de 5000 meter. Op de baan klokte hij een fraaie 15.57,46. Het Gastels succes werd gecompleteerd door Bernard Heshof, die tweede eindigde in 16.35,85. Tim Egelmeers was op die 5 kilometer de snelste A-junior in een tijd van 18.45,70. Fraaie baansuccessen derhalve.

Trainersuccessen mogen ook wel eens vermeld worden. In het verre Amerika verraste Marjon van de Wansem door derde te worden op het WK duathlon. Het brons in het plaatsje Concord heeft Marjon in grote mate te danken aan haar Gastelse trainer Frie Verstraten. Hulde aan beiden.

We gaan nog fietsen met Tim Bierkens. Hij reed zijn laatste wedstrijd van het seizoen, misschien tevens wel zijn zwaarste. Want het klimcriterium in het Limburgse Molenberg is voor de echte klimgeiten. Tim weerde zich kranig en eindigde als vijfde. Op het sluitingscriterium van Wernhout  – want het wegseizoen zit er landelijk wel zo goed als op, de eerste veldrit is in Haderwijk ook al weer verreden – was Corné Hagenaars nog actief. Hij klasseerde zich in het grensplaatsje als 27e.

Ook metereologisch zit de zomer er nu op. Een zomer, die in het teken stond van de 25e West-Brabant Triathlon en van vele sportieve successen onder de Gastelse atleten. Helaas ook van leed, want niet eerder hadden we gemeld dat oud-atleet en Veerke-vrijwilliger Rien Tak ons is ontvallen.  Rien nam tussen 1987 en 1995 vijf keer aan de Vlietloop deel met als beste tijd 1.05.41. Ook in de allereerste trio-triathlon was hij van de partij. Het spreekt voor zich dat de Werkgroep Sport ’t Veerke zijn naasten alle sterkte toewenst. 

Tot slot van deze aflevering, de 26e Hart van Brabantloop vanuit Tilburg. Daar was Gerbert van den Biggelaar dus vorige week ook al vanwege het NK duathlon. Nu nam hij deel aan deze estafetteloop samen met nogal wat Gastelaren, die uitkwamen voor team 6 oftewel AVO’83. Toevallig bereikte het team ook de zesde plaats, niet eerder eindigde de ploeg zo hoog. De Hart van Brabantloop trok dit jaar 1500 deelnemers, die 15 etappes afleggen van in totaal 105 kilometer. Ieder teamlid neemt een etappe voor zijn of haar rekening. Door de ploeg van AVO werd de 11e etappe gewonnen en werd de 9e etappe als tweede beëindigd. De eindtijd voor het team was 7.13.50 uur en daarmee waren ze 53 minuten langzamer dan de winnaars: Aeolus.  In het team naast Gerbert ook Johan van Opstal, Rob Musters, Mark van Merrienboer, Jurgen Danen en zijn vriendin Daphne en Marjan de Wild.

Het bestuur van Werkgroep Sport ’t Veerke is vorige week weer bijeen geweest om de Pekkercross en het nieuwe seizoen te bespreken. De eerste – interne – activiteit is op 11 oktober als bestuur en aanhang de jaarlijkse ‘heisessie’ houden.

Maar eerst is volgende week nog de zware marathon van Zeeland langs de kuststtrook. Liefst drie Gastelaren zien daar een geweldige uitdaging in: voor Kees Jonkers is het al weer zijn derde marathon van dit jaar. Johan van Opstal staat klaar voor 42 kilometers rul zand en Raaf Verhoeven maakt zijn debuut op de marathon. Ons bestuurslid Jurgen Danen weet hoe zwaar de  Kustmarathon is. Volgende week is trouwens ook de Saaiste Loop van Nederland. Te houden in Barendrecht. Je kunt je maar ergens in onderscheiden…