Nog wat ‘inhaalprestaties’.  Aan de Nijmeegse Vierdaagse deden ook Carla van Wezel en Martijn en Nancy Heijnen, Dennis Jonkers, Judith van Middelkoop en Debbie Timmermans nog mee.

Jurgen Bartelen reed de Nationale Jeugdronde van Roosendaal, Kelly Franken de Kleine Toer. In  de Volksronde startte Ad Tak. Normaal gesproken in gezelschap van aannemer Toine Thielen. De economische crisis heeft zijn bedrijf een flinke knauw bezorgd. Toine is – via Ad – al jaren trouw sponsor van de Werkgroep Sport ’t Veerke. We wensen hem veel sterkte.

De dinsdag na de Draai stuift de Hel van de Pin door Wouwse Plantage. Net als vorig jaar stond Marjan de Wild op het podium. Ze werd derde in de groep van buiten Wouw. Dochter Celine deed mee in die groep en finishte 14e. Bij de mannen waren ook Gastelaren actief: 9.Kees Jonkers, 19.Cees van Bavel, 21.Toine de Wild. Rond dat eerste augustusweekend ook nog de 10 km. lange Kermisloop van Lepelstraat met Pieter Egelmeers op een 19e plaats in 48.01. Gezellige zomerlopen zijn er in deze periode volop met natuurlijk de Hoevense Polderloop als fraaiste voorbeeld. Jan Paantjens stond goed in de picture. De krant volgde zijn 26e deelname aan 28 Polderlopen. Toch niet gering. Breed lachend kwam Jan tien minuten trager dan zijn toptijd van weleer over de meet, maar daar kan de wethouder niet mee zitten. Uitslagen zijn er op zijn vroegst op 17 september. We hebben langs de kant wel een beetje mee staan schrijven. De zege van Gerbert van den Biggelaar was overduidelijk. Zijn tijd ligt zo rond de 49.26 minuten. Een uitstekend begin van het naseizoen, waarin Gerbert vast nog mooie dingen kan laten zien. Hij klopte een gerespecteerd atleet als Richard van Oosterhout in de slotfase.

Verder stonden van Gastelse zijde op het podium Anne van Alphen als nummer twee op de 4 kilometer in 17.13, Wendy Deijkers (waarschijnlijk) winnares op de 6 kilometer in 28.50, partner Roel van Nes tweede op de 10 km. in 35.38 en de jonge atleten Jeroen Bossers en Ilse Egelmeers derde op resp. de 4 kilometer junioren en de 2 kilometer jeugd.

Andere resultaten:15 km.: 5.Johan van Opstal 55.52, Koos Niewold 1.13.11, Mien Ossenblok 1.14.54,  10 km.: 4.Rob Musters 36.33, Pieter Egelmeers 43.43, Toine de Wild 44.28, Will van Sundert 50.31, Wim van Hees 51.02, Adrie Tackx 51.35, Wilma Potters 55.02, 6 km.: Jan Paantjens 37.16, Ad Verrest 41.37, 4 km.: Ted Willemse 20.51.

Gerbert zette de stijgende lijn meteen door in de triathlon van Binnenmaas waar hij heer en meester was in een tijd van 1.49.59 uur. Hij was op alle drie de onderdelen de snelste en dat resulteerde in een zeldzaam grote voorsprong van acht minuten. Een sublieme race dus voor de voormalige juniorenkampioen van ons land.

Wieleruitslagen waren er ook weer. Tim Bierkens heeft de draad weer met succes opgepakt. In het Drentse Elim werd hij tweede en afgelopen zondag in snikheet Bergen op Zoom won Tim de Ronde van de Gedempte Haven. Alweer zijn achtste zegebloemetje van dit jaar. Tim bleef zeven makkers uit de kopgroep de baas. De Westbrabantse Pijl trok onder andere ook voorbij ’t Gastels Veerke en de Zuiddijk over. Geen Gastelaren in deze klassieker wel in de afwachtingprogramma’s. In Steenbergen was een omnium waar Anouk Rockx tweede werd. Een tijdrit reed ze in 2.05,92, het puntenklassement en criterium sloot ze als derde af. Zus Simone werd twaalfde nieuwelinge met een tijdrit in 2.11,91. We waren trouwens nog vergeten te melden dat Simone in de Acht van Chaam (toch geen klein  wedstrijdje) achttiende is geworden. En de nieuwelingen reden een afwachtingskoers in Fijnaart. Daar werd Corné Hagenaars 25e. 

Vorige week viel een aflevering weg, dus ook volgende week nog wat ‘verlate’ uitslagen zoals Welberg en Zeeuwse lopen. Noteer alvast 12 september de Cheltenham-run van Stampersgat.