Een update van de resultaten van de Gastelse atleten dit keer in de doorgaans rustige vakantieperiode. Eerst uit de triathlonwereld de hoopgevende prestatie van Gerbert van den Biggelaar, die in zijn tweede lange wedstrijd opnieuw een fraai resultaat neerzette. In de ijzersterk bezette halve Ironman van Antwerpen (met alle Belgische toppers en vele buitenlandse triatleten met veel ervaring op de lange afstand) klasseerde Gerbert zich als 21e. Hij was daarmee na landskampioen Bas Diederen en Rick Nijhoving de derde Nederlander. Gerbert kwam als 20e uit het Scheldewater (het Galgenweel heet het daar…), keerde als 19e van de fiets en verloor nog twee plaatsjes bij het lopen. Gerberts tijd was 4.02.22. Hij hield zijn vroegere huisgenoot Erik-Simon Strijk pal achter zich. Erik-Simon scoorde 4.03.03 uur. In de toekomst zullen we onze Gastelaar zeker ook op de echte Ironman in actie zien. Maar alles op zijn tijd.

Het was een pittige wedstrijd bij hoge temperaturen.

Echt zwaar, zo niet de allerzwaarste triathlon in de wereld, vindt plaats in het Franse Alpe d’Huez. De Gastelse atlete Annette de Bot waagde zich voor de tweede maal aan deze enorme uitdaging met uiteraard de beklimming van deze Hollande Tourcol in het fietsparcours. Annette – na afloop van de West-Brabant triathlon winnares van het kledingpakket van oud-wereldrecordhoudster Yvonne van Vlerken omdat zij de eindtijden van de winnaars het best had voorspeld – kreeg in haar nieuwe tenue vleugels, want ze was maar liefst 32 minuten sneller dan vorig jaar. Annette werd tiende in haar leeftijdsgroep in 3.00.48 uur. Verrassend was dat ze een van de beste looptijden in haar categorie scoorde. In totaal kwam ze als 476e binnen op een totaal van 750 finishers. Omdat het bloedheet was, vielen bovendien veel triatleten uit. Eens te meer een bewijs van de enorme progressie van Annette, die zich kennelijk thuis voelt op zware parcoursen.

In het overzicht van deelnemers aan de Nijmeegse wandelvierdaagse ontbrak nog Ad Verstraten. Op zijn zestigste maakte de Gastelaar zijn debuut in Nijmegen door vier dagen veertig kilometer af te leggen. Complimenten en we weten dat er nog meer Gastelse en Stampersgatse wandelaars waren, die nog niet genoemd zijn. Laat het maar even weten via info@tveerke.nl

Gelopen is er deze week eindelijk ook weer in de Hoevense Polderloop. De uitslagen daarvan hopelijk volgende week, al neemt de organisatie daar altijd even rustig de tijd voor. Onze wielrenners waren wel zeer actief. Zo won Henny Rovers zondag de BWF-koers in Breda-Moleneind, waar Jan Palings 26e eindigde. Andre Klep heeft ook een paar goede weken achter de rug. In het Etten-Leurs kampioenschap als voorprogramma van de profkoers mocht oud-Ettenaar Klep meedoen en werd hij in de bedrijvenkoers tweede. Eerder deze maand haalde hij brons op het NK van de WFN in Achtmaal voor de Gastelse veteraan in de 60-plusgroep. In die categorie reed Rinus Lockefeer naar een dertiende  plaats. Bij de amateurs werd de Stampersgatse hardfietser Court Cameron 39e van Nederland bij deze WFN-bond. De Zeeuwse wielerfederatie had een koers in Heinkenszand. Ruud Zijlmans werd er vierde, Wil Buurstee 33e en Henny Rovers 24e in de veertigplusgroep. In de Ronde van Nispen zondag werd Wil Buurstee 58e. Ook nieuweling Corné Hagenaars heeft niet stil gezetten. In Almkerk werd hij 25e, in Dongen 23e. In die laatste wedstrijd was jeugdrenner Thomas Bartelen goed voor de 27e plaats bij de categorie zeven. Volgende week nog meer wielerresultaten, maar ook de triatleten hebben dan weer een wedstrijd in Kamperland achter de rug en natuurlijk de vele Stampersgastelse polderlopers.