Gastelse atleten onderweg (134)

De uitslagen drogen op in deze periode. Waar we de laatste tijd wat minder bij stil gestaan hebben, is de baanatletiek. Toch was er op 2 juli een geslaagde avondwedstrijd op het vernieuwde Redband Sportpark. Een samenwerkingsverband tussen Thor en het First Running Team moet het begin worden van een atletiekavond in Roosendaal, die nog flink gaat groeien. Een topprestatie leverde Céline de Wild, die deze mooie avond een persoonlijk record neerzette op de 3000 meter in 9.56,6. Daarmee dook ze onder de limiet van tien minuten voor de EJOF in Finland, maar de selectie was helaas voor Céline al gemaakt. Anne van Alphen won die avond de 200 meter in 27,09. Piet Damen werd vierde op de 3 kilometer in 11.44,6 en ook master Geert van Dijk deed mee. Hij sprintte naar een tweede plaats in 33,25 op de 200 meter. 

Céline was overigens ook in ons triathlonweekeinde zeer actief. Terwijl haar ouders Toine en Marjan meededen aan de trio-triathlon snelde Céline over de baan in Emmeloord tijdens het NK atletiek voor junioren. Op vrijdagavond liep ze naar een vierde plaats (3e B-meisje) op het NK 3000 meter dat overigens gewonnen werd door triatlete Rachel Klamer (een week later in Holten nummer twee van Europa). Célines tijd was 10.23,31 minuten. Op de tweede dag kwalificeerde ze zich als zesde voor de finale van de 1500 meter in een tijd van 4.51,38 en daar deed ze op zondag 28 juni nog eens een schepje bovenop door als derde te finishen in 4.43,58 . Tactische races waar ze dus 1, feitelijk twee keer brons haalde.

Dan was er nog de Gouden Spike een week eerder, waar Céline een achtste plaats haalde op de 1500 meter in 4.36,73. Wederom heel dicht bij de EJOF-limiet.  Recentelijk liepen de benen van Céline dan wat minder snel. Tijdens de Nacht van Heusden kwam ze uit op een tijd van 4.49,60 en dat was voor haar doen teleurstellend. Maar het zware programma gericht op de limieten had natuurlijk heel wat van haar gevergd.

Bij de Oostvlaamse wielerkampioenschappen stond Anouk Rockx andermaal dichtbij het podium. Ze werd vijfde. Prima criterium reed voorts Corné Hagenaars in Poeldijk, waar hij zich als twaalfde nieuweling klasseerde.

Aandacht voor het wandelen dan, want als Nijmegen op het programma staat, zijn dat prestaties die er niet om liegen. Een prima 93e aflevering beweren de meeste deelnemers al waren er toch weer veel uitvallers natuurlijk. Knap van jonge mannen als Sjors en Koen van der Straten die eventjes vier dagen 50 kilometer hebben afgelegd. Voor de 40 kilometer kwamen hun ouders Kees en Jeanne van der Straten over de Via Gladiola binnen en dat deden ook plaatsgenoten Leo van Est, Marja Jongenelen, Mieke Deijkers en Elly den Ouden. Ook alleskunner Carien de Jong plakte er in een week Nijmegen weer 200 wandelkilometers aan vast (eerder liep ze trouwens ook de Roparun dit jaar, maar dan dus hard). Complimenten aan Cees en Jeanette Akkermans (twee zeer trouwe medewerkers van onze organisatie, Cees op vrijdag altijd al met de tractor) die de 4×40 volbrachten evenals Wim van Oosterhout en zijn dochter Natasja. De 30 kilometer dagelijks werd tot een goed einde gebracht door Jopie Berk en Wim Suijkerbuijk. Dan was er de wandelgroep rondom Martijn Heijnen met onder meer Roy van Dorst, Wilfred Franken en Arjan Luijten. Zij maakten niet alleen een verdienstelijk debuut in Nijmegen, ze haalden ook nog eens heel veel centjes op voor cystic fibrosis. Gedreven wandelaars uit Stampersgat zijn ook Jan Franken en zijn vrouw, die ook nu weer een kruisje bijkregen. We zijn nog niet compleet met de lijst van Gastelse en Stampersgatse wandelaars. Aanvullingen zijn dus welkom via wim-broek@home.nl

Verder is de vernieuwde trimbaan in Pagnevaart in gebruik genomen en prominent op de foto stonden onze Gastelse atletes José de Vugt en Petra Rockx. Goed nieuws voor de WBTV met een aantal Gastelaren in de gelederen: zij mogen begin volgend jaar het allereerste Nederlands kampioenschap offroad duathlon in Etten-Leur gaan organiseren. Een mooie opsteker voor dit evenement aan de Kogelvanger dat al een aantal jaren met succes wordt gehouden. En hoewel dus even geen triathlonnieuws is er toch wel wat te melden, want er zijn plannen voor een eigen Gastels triathlonteam. Niet per se voor toppers als Gerbert en Rob, maar wel voor een flinke groep atleten, die jaarlijks meedoet. Initiatiefnemers zijn Johan Bossers en Hans Berkhout. Uiteraard staat de triathlon van Oud Gastel als hoofdwedstrijd op hun programma, maar ze gaan volgend jaar ook meedoen aan een triathlon in het Zwitserse Zug. Binnenkort komen Johan en Hans met meer nieuws over het team naar buiten. Aanstaand weekeinde maakte Gerbert van den Biggelaar zijn debuut op de halve Ironmanwedstrijd van Antwerpen. De wielrenners zitten middenin het na-Tourcircus met de Draai van de Kaai als hoogtepunt en hardlopers richten hun pijlen op de Hoevense Polderloop van 18 augustus.