Gastelse atleten onderweg (132)

 

Late schoolvakanties brengen kennelijk ook een verschuiving in de activiteiten van onze Gastelse atleten te weeg. Want zij kwamen de afgelopen weken nog op vele fronten in actie. Zozeer dat we de terugblik naar het jaar 2000 toch nog maar een week uitstellen, ook al omdat we nog wat in te halen hebben. Bijvoorbeeld de Chaamloop, een stratenloop met een flinke smet. Een verkeersregelaar werd omver gereden. Helaas is dit geen incident meer bij openbare evenementen. Meest extreem is Apeldoorn Koninginnedag geweest, je hoopt altijd dat het gezond verstand overheerst.

In de Chaamloop was Adrie van Bavel van de partij. Hij keerde als 22e terug op de 5 kilometer in 23.13. Een week later de 8e Kermisloop van Heerle. Gezellig evenement met Kees Jonkers als deelnemer. Kees finisht in 42.45 als 24e op de tien.

 

De blikvangers onder de Gastelse atleten deden afgelopen weekeinde een triathlon. Zoals Rob Musters, afgereisd naar Texel voor de 25e kwart triathlon op het eiland. Zwemmen in de Waddenzee, fietsen rond het eiland en vervolgens nog lopen langs de Waddenzee. Uit die zee kwam hij als derde, Rob moest daarna bij het fietsen nogal wat terrein prijs geven, maar vooral bij het lopen maakte hij indruk. Het bracht hem terug aan de top en een terechte derde plaats.  Rob deed over de drie afstanden 2.00.25, vijfde in totaal maar derde senior.  Voor Rob een prima opsteker, de vakanties breken aan en dan is er wellicht ook weer meer tijd om te trainen.

 

{MosImage} 

Ook Gerbert van den Biggelaar kijkt terug op een uitstekende zondag, waarop hij de 2e Stadstriathlon van Utrecht op zijn naam schreef. Als tweede kwam Gerbert uit de Veilinghaven. Vooraan kwam onze toptriatleet samen met Rick Nijhoving te zitten. Die maakte een stuurfout, waarop Gerbert aan zijn solorace naar de zege begon. Tegen een schitterend decor – veel publiek, oude stadshart – mocht Gerbert een volgende grote zege bijboeken. Hij klaarde de klus in 1.57.20 uur.  Nijhoving en Dirk Wijnalda waren de twee triatleten naast hem op het podium.

De wielrenners zijn niet alleen in de ban van de Tour de France, ze hebben ook genoeg koersaanbod in deze maanden. Koos Moerenhout, man van de Gastelse Edith Klep (die weer een hartstikke leuke column aflevert voor de krant) is na zijn Nederlandse titel naar de Ronde van Oostenrijk. Onze renners bleven wat dichterbij huis.  In de kermisronde van Kaatsheuvel zat Tim Bierkens in de beslissende ontsnapping met twee en haalde vervolgens de zege binnen. Tim was eerder al eerste geworden in een ‘klimtijdrit’ van 1250 meter op de Bavelse Berg. Daarna werd hij in het criterium vierde, wat resulteerde in een eindrangschikking op de derde plaats. En om Tim’s reeks compleet te maken, finishte hij ook nog eens zevende in de Ronde van Breda. Nieuweling Corné Hagenaars was in Kaatsheuvel goed voor een 28e plaats. Op het BWF-kampioenschap in Gilze-Rijen werd Wil Buurstee zestiende. En in Reuver waren de bloemen andermaal voor Tim Bierkens. Bij de junioren-meisjes eindigde Anouk Rockx op de derde plaats.

We hebben nog weinig gedaan aan de trio-triathlon, waar de prestaties van onze Gastelse atleten uiteraard ook top waren. Te beginnen met het winnende team van Gerbert en Henny Rovers en Huub Maas die het ‘afmaakte’.  Dit supertrio onder de naam De Kampioenen was klaar in 55.28, slechts een paar tellen boven het parcoursrecord. Maar dat had volgens het drietal te maken met de langere wisselzone na het zwemmen. Op de vierde plaats eindigde het Trio Talentvol met Jurgen Danen en Johan van Opstal in 1.06.22, vijfde was Team Musters met Henk, Rob en Paul in 1.06.48, zesde het sterke SC Gasteltrio met Sjors van de Lindeloof, Rob Koetsenruyter en Gijs Lauwerijssen in 1.07.12, achtste Mark van Baal-Rene Lockefeir en Peter Rockx in 1.08.17 en ook nog in de top 10 De Zwaantjes met Ed Blok en Wendy Deijkers  in 1.08.51. In de bovenste helft van de uitslag verder nog  als Gastelaren: 11.De Daantjes 2 Maaike, Remco en Piet Danen in 1.09.52, 12.De Dikkoppen met Joost Ossenblok, Koen Struijs en Thomas Kools in 1.10.20, 13.De Vierschaar met Silvia van Dongen, Jac Deijkers en Kees van der Straten in 1.10.40, 14.De Daantjes 1 met Antoon en Rinie Danen en Kees Jonkers in 1.12.24, 15.Talent No 1 met Johan Bossers in 1.12.31, 16.Oh Sole Trio met Guido Vermeulen, Pim Hermans en Ed van Dongen in 1.12.33, 17.De Kock, de Kock en de Kok met Iwan en Rins in 1.12.44, 18.Trio Benelux met Kees de Ridder, Ronald van Hemelrijck en Ralf Voorbraak in 1.12.55, 19.2 Puiten en 1 Assiebak met Amy Balemans, Jack van de Weijgert en Koen van der Straten in 1.13.07, 20.De Zonnestraaltjes met Ineke, Amy en Rick Bol in 1.13.31, 22.Worren, Zien en Zwijgen met Joop Haverkamp, Toine de Wild en Chris Wouters in 1.14.21, 23.Joannes 3 met Bas de Bruyn, Gijs Prinse en Dennis in 1.14.55, 24.Campina 1 met o.m. Andre Schijvenaars in 1.15.34, 25.Oerlemans/Bakx met Kees Bakx en Kees en Janus Oerlemans. En met die laatste bijzondere deelnemer sluiten we het eerste blokje. Janus is de nestor van het deelnemersveld. Is 73 lentes jong en deed al weer voor de 13e (!) keer mee als zwemmer van een trio. De wens van Janus is om de vijftien vol te maken en dan op zijn 75e zijn laatste triathlon te doen. Komt dat dus allen zien in 2011!

Volgende week het vervolg op de uitslag van de trio-triathlon. Inschrijven voor de volgende editie kan trouwens binnenkort ook al. Meer daarover binnenkort.