Gastelse atleten onderweg (129)

 

Met nog luttele dagen te gaan voor de 25e West-Brabant Triathlon was het voor Gerbert van den Biggelaar geen rustig weekeinde. Hij moest vol aan de bak op het NK Olympische afstand triathlon in Stein. In de achtervolgingsgroep op de zes kopfietsers, deed Gerbert zijn werk maar het peleton kwam niet dichterbij. Bij het lopen kon hij aanvankelijk goed mee, maar aan het eind bleef een nieuwe podiumplaats buiten bereik. Gerbert werd 10e in de wedstrijd, vijfde in de beloftecategorie, maar omdat er nog een Belg tussen zat vierde van Nederland in een tijd van 1.58.08. In de Studio Sportuitzending ’s avonds was Gerbert bij de start goed in beeld, aan het eind is speaker Wim goed te horen en even te zien. Daags nadien zonder de Gastelse speaker maar wel met Erik-Simon Strijk op de lange afstand. De import-Gastelaar viel vorig jaar nog uit, had ook nu bij het lopen te kampen met een knieblessure waardoor hij zijn zesde plaats na het fietsen moest laten varen. Toch finishte Erik-Simon in een sterk veld keurig als twaalfde in 6.09.34 uur.

De Bavoloop in Rijsbergen is kwalitatief heel sterk. Bernard Heshof eindigt in de regio niet vaak buiten de top tien bij de M35. Nu was hij elfde in toch weer een 33-er: 33.43. Piet Danen werd 35e bij de M45 in 43.57 en Adrie van Bavel liep de 5 kilometer, werd 29e man in 22.41. In Numansdorp kwam Roel van Nes in actie op de Ambachtsheerlijkheidsloop.  Op de 10 kilometer eindigde hij 4e M35 in 35.07.

De districtskampioenschappen tijdrijden waren op woensdagavond in Zundert. ’s Middags had Wim Nieuwkerk in de Gastelse bibliotheek nog op een erg leuke wijze het Levend Ganzenbord-triathlonspel gespeeld. En ’s avonds kwam de voor het lopen geblesseerde duatlonkampioen al weer in actie op het districtskampioenschap tijdrijden in Zundert. Hij werd vierde in de WFN-groep in 30.14. Henny Rovers kwam nog sneller binnen namelijk als tweede in 29.47 op de 21,7 km. (een moyenne van 43,7 km/uur).  Zijn partner Annette de Bot was tweede vrouw in 36.34. En Dré Klep klokte de vijftiende tijd in 33.44. De dames en juniores reden een tijdrit over 10,8 kilometer. Anouk Rockx kwam terug in 17.09 goed voor de vierde plaats. Zusje Simone werd vijfde in een mooie tijd van 18.19. En Corné Hagenaars was goed voor de 22e plaats in 16.50 bij de nieuwelingen.

Corné reed vier dagen later een goed criterium in Nieuwendijk. Aan de streep klasseerde de nieuweling zich als achttiende. In Lage Zwaluwe kwam de jeugd in actie. Thomas Bartelen, eerder al winnaar van de jeugdtriathlon werd twintigste in zijn categorie 5. In categorie 3 was Tim Bierkens al voldoende hersteld van het NK wielrennen. Hij werd in Lage Zwaluwe tweede.

Met onze zwemmer s komt het ook wel in orde. Merijn van Zundert is net terug van een tweeweekse trainingsstage in Miami. In augustus moet hij op de nationale titelstrijd laten zien wat hij kan. Coen de Bruijn was al zo eervol dat hij mee mocht doen aan het open NK zwemmen in Eindhoven.  Op de 100 meter school klokte hij de 20e tijd in 1.12,04. Op de 200 meter was een achttiende plaats zijn deel in 2.47,31. Zijn beste prestatie zou op zondag de 50 meter school zijn. Hij eindigt tussen de grote mannen zestiende in 32,38. Het biedt veel perspectief.

Bas was een weekeinde later op het NK junioren in het Sloterparkbad in Amsterdam. Op de 100 meter schoolslag eindigde hij 14e in 1.15,48. Diezelfde klassering behaalde Bas op de dubbele afstand nu in een tijd van 2.47,38. Wel een mooi nummer natuurlijk: veertien in Amsterdam.

Over topzwemmers gesproken: we hebben bij de trio-triathlon aanstaande zaterdag de  Nederlands kampioen 100 meter vrije slag van 2005 Gijs Damen aan de start. Als organisatie hebben we al een paar hectische weken achter de rug. Dank aan de bibliotheek en heemkundekring Het Land van Gastel voor de prettige samenwerking bij de voordrachten van Rob Musters en Wim Nieuwkerk en het inrichten van de tentoonstelling. Die is afgelopen weekeinde met veel succes in gebruik genomen. U kunt de expositie ’25 jaar Werkgroep Sport ’t Veerke’ nog tot eind september zien aan de Dorpsstraat 50 in Oud Gastel.

Het hoogtepunt van 25 jaar ’t Veerke komt eraan. De beloning lijkt prachtig zomerweer te worden. Naast de tientallen Gastelse trio’s wensen we Gerbert, Rob, Jurgen, Hans, Rien, Johan, Maarten, Kees, Jan en Annette veel succes op de 1/3e, Dirk op de kwart en Bernard, Joey, Laurens, Peet, Eric, Mark, Sjors, Niels en Els op de 1/8e. Het belooft een memorabele dag te worden!