Gastelse atleten onderweg (128)

 

Drie atleten op drie totaal verschillende Nederlandse kampioenschappen afgelopen weekeinde. De meest succesvolle van het trio was Geert van Dijk, die drie keer goud haalde op de NK masters atletiek. Geert werd nationaal kampioen H70 op de 100 meter in 15,56, op de 200 meter in 33,26 en op het verspringen in 3,73 meter. Geen nationale records, maar wel de beste van het land. Zo stond Geert met een grote grijns bovenop het ereschavot. Annette de Bot ging naar Huizen om op de warme zaterdag vierde te worden op het NK voor masters in de triathlon. Annette kwam als derde uit het water met achter haar nog de latere kampioene Anja Heijnen. Bij het fietsen kon ze haar achterstand op de twee veel snellere zwemsters al enigszins goed maken, lopend kwam ze nog vrij dicht bij brons. Het Gooimeer, de fietsronde door de Flevopolder en het lopen in Huizen legde Annette af in 2.24.15 uur.

 

En op het Nederlands kampioenschap jeugdwielrennen in Berghem finishte Tim Bierkens als zesde. De jonge Stampersgatter komt uit in categorie 3 van de jeugd en telt dus mee in de landelijke top. Zonder Tim maar wel met vele leeftijdsgenootjes beleefden we woensdag 10 juni een bij tijd en wijle natte 16e jeugdtriathlon. Toch mocht de sfeer er op Blankershove wezen en dat alles dankzij die tachtig kanjers, die weer meededen. De helden van de dag ook bij minder weer. Bart Bus en Minke Compagne in groep ¾, Max Donkersloot en Demi Buiks in groep 5, Dexten van Nijnatten en Marcella Rockx in groep 6, Kirsten Balemans en Thomas Bartelen in groep 7, Joey de Liefde en Ankie Verhulst in groep 8 en Niels de Bruijn en Gaby Roovers van de middelbare scholieren. Zij waren het rapste terug uit hun series, maar in werkelijkheid waren het allemaal supertriatleten die dag. Bikkels, die het bij een buitje niet laten afweten. Hulde, hulde.

 

 

In Terheijden was zondag de 27e Trim-triathlon, een evenement nog ouder dan het Gastelse. En een mooi opwarmertje natuurlijk voor de triatleten. Zoals Rob Musters, die zich mooi herstelde van Nieuwkoop. Rob won hier de 1/8e sprint afstand. Net als vorig jaar overigens. Toen was Jan Moerings tweede, nu zesde. Niels de Bruijn presteerde opvallend goed met een 11e plaats en Rien Buurstee kwam als vijftiende binnen. Op de kwart afstand twee mannen, die over twee weken ook op de 1/3e actief zijn. Jurgen Lazeroms werd 50e en Hans Berkhout 70e in een gezelschap van ruim 90 deelnemers in de hier en daar frisse en natte triathlon.

 

 

Daags voor de jeugdtriathlon, toen in Oud Gastel de bijna veertig deelnemers meededen aan de Tridaagse, werd in Kruisland bij onze vrienden van de Toerclub de Biezenloop gehouden. Voor het eest won Roel van Nes als ‘echte’ Gastelaar. Het was net als met de Tridaagse bar en boos in de polders van de Kruisland. Uitslagen Biezenloop: 1.Roel van Nes 35.36, 26.Kees Jonkers 41.36, 41.Toine de Wild 43.31, 56.Kees Bastiaansen 46.57, dames: 8.Samantha Koevoets 51.35. 5 kilometer: 10.Adrie van Bavel 22.01, dames: 10.Maartje Bastiaansen 28.14.

 

Dan was er in Rotterdam de Adidas Ladies Run met duizenden vrouwelijke atletes op de 5 en 10 kilometer. Onder hen vier Gastelse Powergirls. Marion Verstraten-de Wit werd knap 187e in 26.39 en was daarmee 21e veterane. Ook Kitty Akkermans en Coby Zonneveld deden mee. Ze liepen samen op naar de 966e en 967e plaats in tijden van 35.03 en 35.04. In de D45 groep waren ze 65e. Op de tien kilometer liep Esther Perez naar 58.45, dat was goed voor plaats 445 in het omvangrijke vrouwenveld.

Aanstaand weekeinde is het NK triathlon in Stein. Een mooi opmaatje voor de laatste drukke triathlonweek. We gaan op dinsdagavond trainen. Dat gebeurt met een clinic voor de deelnemers aan de trio-triathlon. Vrijdag de GRATIS pasta-party, zaterdag 27 juni de grote dag met de West-Brabant Triathlon en het gratis toegankelijke Tri-Pop met S4U, Desert Flowers en Broot.