Gastelse atleten onderweg (126)

 

Een lang en warm pinksterweekeinde, weer voor Pinkpop, het Apollovolleybaltoernooi of het strand.  Maar hardlopen? Op zaterdag het Rondje Sprundel, waarin Kees Jonkers toch weer goed voor de dag kwam. De uitslagen van dit WBTV-evenement: 10 EM: 10.Kees Jonkers 1.10.57, 5 EM: 59.Kees van der Straten 38.25, 64.Adrie van Bavel 39.00. Ver van huis in Aalten (de Achterhoek) deed Monica Voss uit Stampersgat  mee aan de Gerard Terbroke Memorialloop. Ze eindigde op de 5 km. als 30e in een tijd van 27.13. Nog even terug naar 21 mei toen Celine de Wild de 3 km. op de Harry Schulting Games liep en als 8e dame binnen kwam in 10.17,72. Voor een Europese topwedstrijd in Finland kwam Celine tienden van een seconde te kort. Maar uiteraard krijgt dit looptalent nog volop nieuwe kansen.

De grootste Gastelse sportprestatie kwam met Pinksteren op naam van Anouk Rockx, die nu toch vooralsnog echt voor het wielrennen gekozen heeft. Een terechte keus, zo bleek op Tweede Pinksterdag in Oudenbosch waar ze plots Districtskampioen werd na een vlijmscherpe eindsprint met drie. De eerste, echt grote overwinning voor Anouk en dat op Halderbergs grondgebied in een zo’n belangrijke wedstrijd. Gefeliciteerd! De andere Gastelaren op de districtskampioenschappen. Bij de nieuwelingen-meisjes zus Simone Rockx prima elfde,  Corné Hagenaars  wordt 24e nieuweling en Wil Buurstee eindigt op een 37e plek bij de amateurs-A. In de Dorpenomloop van Wijk en Aalburg werd Tim Bierkens tweede bij de jeugd.

Een andere topprestatie kwam van het recreatieve herenteam van volleybalclub Gavok met onze voorzitter Frank Hopstaken en bestuurslid Paul Romme in de gelederen. Een 2-2 eindstand was voldoende geweest, maar het team zette het kampioenschap glans bij met een laatste 4-0 zege. Proficiat Adrie, Ron, Frank, Joost, Kees, Laurens, Paul, Pim en Toon.

De terugblik verhalen blijven even uit. We komen in juni en dan vragen de evenementen alle aandacht. Toch staan we tenslotte stil bij het overlijden van een van onze trouwste medewerkers Adrie Rijpers. Ruim twintig jaar was Adrie een trouwe kracht achter de inschrijftafel van al onze evenementen, zelfs de vierdaagse. We deden nooit vergeefs een beroep op hem. Zijn familie wensen we alle sterkte toe met dit zo onverwachtse verlies.