Gastelse Atleten Onderweg 118

 

Cor van Oers wilde er zelf wel niets van weten, maar we hebben hem dus toch getraceerd op de marathon van Rotterdam. Hij liep onder het startnummer van een Hagenees en werd 853 H40 in een tijd van 4.11.45 uur. Cor loopt bij ons niet zo vaak mee, hij staat dan trouw op z’n post.

Her en der werd gelopen met in het achterhoofd de 25e Vlietloop. Adrie van Bavel werd op de Kievitloop in Bergen op Zoom 16e op de 5 km. in 22.31, Paul Musters 18e in 22.34. En afgelopen weekeinde toog Adrie naar de Zwaarste van Zeeland te Burgh Haamstede, waar hij derde werd op de 6,5 km. in 36.13. Frank Wouters finishte 19e in de Nike City Run van Hilversum. Zijn 10 km. zaten erop na 34.29 minuten. Van een van de eerste stratenlopen van het seizoen ontbraken nog de jeugdlopen. In Hasteren won Anne van Alphen de vijf km. in 22.06. Ilse Egelmeers werd vijfde op de jeugdloop over 1 km. in 4.29 min.

Het EK Powerman duathlon in Horst aan de Maas leverde Erik-Simon Strijk een 14e plaats over-all op. Hij was er wel nummer drie van Nederland mee. Over de 15 lopen, 60 fietsen en 7,5 lopen deed de tijdelijk Gastelaar 2.50.31. Brons was zijn deel achter Wim Nieuwkerk en Armand van der Smissen. Annette de Bot eindigde als tiende vrouw in de 1/3e afstandserie in een tijd van 1.18.00 uur precies.

Het wielrennen krijgt in deze rubriek natuurlijk enige aandacht. De Ronde van Oud Gastel stond immers op de rol. Daags tevoren was Anouk Rockx nog knap 12e geworden in de Omloop door het land van Kleine Hein in het hoge noorden. Om vervolgens voor eigen publiek op de mooie, maar winderige zondag zesde te worden op het selectieve rondje Centrum en Parallelweg. Haar zusje Simone debuteerde in Gastel met een 17e plaats bij de nieuwelingen-dames. Bij de amateurs-A weerde een kranige Ruud Zijlmans zich tot het laatst toe. Hij werd tweede, Wil Buurstee 23e. En bij de nieuwelingen tenslotte klasseerden Corné Hagenaars en Rick Blok zich resp. als 32e en 39e. Zoals altijd sterke winnaars – jammer van de zware valpartij in de slotfase – bij de goed georganiseerde koers van Gastel Vooruit:  vier Zuid-Hollandse zeges te weten Gerhard Klijnhout bij de elite/beloften, Robert de Poel amateurs-A, Tessa van Nieuwpoort juniores en Ashlynn van Baarle nieuwelingen-dames. Alleen bij de nieuwelingen won Stan Godrie uit Zundert en die kennen wij nog uit de jeugdtriathlons van Oud Gastel, die hij drie keer op zijn naam schreef.

Ook de BWF-coureurs roeren zich. In Breda-Hazeldonk was de uitslag: 3.Henny Rovers, 16.André Klep, 46.Jan Palings. En zondag Breda-Moleneind met een 10e plaats voor Jan Palings en een 46e voor Dré Klep.