Gastelse Atleten Onderweg 114

 

Een zeer rustig weekeinde onder de Gastelse atleten. Zozeer zelfs dat we de naam van Klaus Kleinmann hier opvoeren. Die werd zondag 71e op de halve marathon van Sint Anthonis in een tijd van 1.51.22 uur. So what, zult u denken. Maar deze Klaus bivakkeert regelmatig op de camping in Stampersgat en had – misschien voor de gein – achter zijn naam als woonplaats Stampersgat opgegeven.

 Tja, en dan kom je in Gastelse Atleten Onderweg. Benieuwd of Klaus ook naar de Cheltenham-run komt, die dit jaar pas op 12 september wordt gelopen. De loop wordt onder andere georganiseerd door Ed Blok, vader van Sifra en Rick. En die kwamen de voorbije dagen wel in actie. Sifra deed mee aan het Nederlands scholenkampioenschap schaatsen op de ijsbaan in het verre Groningen. Samen met Anouk en Renee van Dis uit Oudemolen en de Roosendaalse Fleur Boogmans legden ze de 1200 meter af in 2.04.01, een dik record. Het Norbertuscollege werd elfde van in totaal 117 teams uit het hele land. Broer Rick Blok deed mee aan de wielerronde van Huijbergen en klasseerde zich daar als 46e bij de nieuwelingen. Tien plaatsen eerder dook Corne Hagenaars over de meet. De concurrentie in de nieuwelingenklasse is groot.  

 

Tenslotte staan we stil bij het overlijden van Theo Timmermans, steun en toeverlaat bij veel Gastelse evenementen. In het bijzonder de Stichting Bijzondere Activiteiten en het wielercomite. Maar ook voor de Vlietloop en de triathlon stond Theo op meer dan ambtshalve wijze klaar. Naar de afzettingen, wegomleidingen en verkeersregelingen hadden we feitelijk geen omkijken naar. Theo wist precies wat hem te doen stond. We wensen familie en nabestaanden veel sterkte.