Gastelse atleten onderweg (112)

 

Een week voor de start van het West Brabant Loop Circuit met de Halderbergeloop heeft Roel van Nes alvast laten zien in vorm te zijn. Hij won de Achilles-cross aan het einde van het seizoen, waarin hij tussendoor ook nog een paar weekjes in Zuid-Afrika doorbracht. Verder keren Roel en Wendy op 14 mei terug naar Gastel, da’s eigenlijk twee weken te laat voor de Vlietloop. Maar ja. Roel won de M35-groep in 42.22 over de 10,6 km. Partner Wendy Deijkers werd tweede bij de D35 in 22.34 over 7,1 km. Anne van Alphen sloot het cross-seizoen ook goed af met een riante overwinning bij de B-meisjes: 3,6 km. in 17.16 minuten.

In Alphen aan den Rijn was Erik-Simon Strijk weer in de buurt van zijn geboortegrond. Hij deed de klassieke 20 kilometer van Alphen, maar dan de business-run. Erik-Simon was daarin namens Plutosport de snelste in 1.10.48 uur. Tweede werd Jan van der Marel, vorige week nog in het overzicht als winnaar van de Gastelse triatlon van 1992. Op de halve marathon van Drunen – vorig jaar nog gewonnen door de reeds lang geblesseerde Naïma Bosman – werd Frank Wouters vierde senior in 1.17.12.

In Sint Jozef Rijkevorsel reden Corne Hagenaars en Rick Blok naar een respectievelijk 58e en 67e plaats in een rennersveld van honderd nieuwelingen. Sifra Blok scoorde een persoonlijk record op de 500 meter op de ijsbaan van Breda: 56,07, daarmee snelste meisje van het seizoen. Aan het begin van het weekeinde was het gezellige Sportgala in ’t Kompas van Hoeven. Daar vielen opmerkelijk veel Gastelaren in de prijzen. SC Gastel werd sportploeg van het jaar, visser Dylan Oomen sportjongen met judoka Koen Kriesels op een tweede plaats en een aanmoedigingsprijs voor Tim Bierkens en de Heerjansruitertjes werden tweede bij de jeugdsportploegen. Allemaal gefeliciteerd!