Gastelse Atleten onderweg 110

 

De laatste elf aanmeldingen en dan kunnen we volgende week voor het eerst in 25 jaar triathlon Oud Gastel het bordje ‘uitverkocht’ uit de kast halen. Een ongekende situatie natuurlijk. Bij die 150 deelnemers zitten veel bijzondere atleten. Toppers, pioniers van de triatlonsport, Gastelaren en een journalist uit Breda. Deze Cyril Rosman zal in de aanloop naar zijn debuut in BN/DeStem een aantal verhalen schrijven over hoe hij triatleet hoopt te worden. Goed voor de publiciteit rond ons evenement. Het wordt een hele bijzondere 27e juni, dat is nu al duidelijk. Uit vreugde voor zoveel aanmeldingen, heeft onze website www.tveerke.nl een nieuw kleurtje gekregen.

 

Late aanmelders voor de 1/3e afstand kunnen zich nog wel voor de kwart aanmelden. Zij komen dan automatisch op de wachtlijst te staan en schuiven mogelijk nog door naar de 1/3e. De ervaring leert dat er altijd nog zo’n 10 procent van de voorinschrijvingen afvalt, dus er is hoop. Maar wacht niet te lang meer dus!

 

Hardlopen deden afgelopen weekeinde alleen de clowns van wijkvereniging Paol. De rondjes rondom hun carnavalswagen leverden aan het eind van de stoet toch een afstand van 10 Engelse circusmijlen op. Hulde. De Tilburgse Kruikenloop was een beetje te ver voor de Vastelaovedzotten. We hadden van de Wildenhoekloop van Toerclub Kruisland al wel de voortreffelijke resultaten gemeld van de halve marathon, maar nog niet van de 13 en 6,5 kilometer. Rob zat dichtbij het podium, Annette stond erop. En de tijden waren zonder meer snel. Hier de uitslagen: 13 km.: 15.Pieter Egelmeers 57.19, 23.Michel van der Weegen 59.39, 39.Laurens Verhulst, 6,5 km.: 4.Rob Musters 22.51, 18.Peet Willemse 29.34, 22.Kees Bastiaansen 30.18, 23.Annette de Bot 30.18 (3e dame), 33.Anja van Merrienboer 42.06 (9e dame), 34.Ilona Bogers 42.06 (10e dame).

Wielrenners stomen zich klaar voor het nieuwe seizoen. Daarin zou routinier Jan Palings wel eens sterk voor de dag kunnen komen. Hij verbeterde zich op de derde trainingswedstrijd in Breda-Moleneind naar een vierde plaats. Winnaar werd oud-profrenner Ad Prinsen. In dezelfde startgroep was ook Marinus Lockefeer met een 16e plaats goed op dreef. Anouk Rockx wint ook de vierde trainingsrit op Borchwerf, ze is nog ongeslagen op de weg dit jaar! Zus Simone schuift een plaatsje op naar vier. En nieuweling Rick Blok wordt 13e. Zijn zus Sifra schaatst vooral De Stampersgatse leerling van het Norbertuscollege plaatste zich samen met Anouk en René van Dis (dochters van de Oudemolense atlete Phily Brooijmans) voor het Nederlands kampioenschap scholenploegachtervolging op de schaatsbaan van Groningen op 19 maart. Sifra won bovendien op een avondwedstrijd de 300 en 500 meter. Op de gewestelijke kampioenschappen werd ze 8e op de 300 en 5e op de 500 meter.

 

De loopwereld werd vorige week opgeschrikt door de dood van Rom Jansen op 71-jarige leeftijd. In de allereerste Vlietloop werd hij vierde, het jaar daarop negende. Tussen 1985 en 1994 liep Rom, die de organisatie bekers schonk omdat zijn prijzenkast uitpuilde, acht keer de Vlietloop. De veteraan, die het stratenlopen in West-Brabant op de kaart zette, won drie keer bij de veteranen en werd drie keer tweede. Zijn familie wensen we alle sterkte toe.