Terwijl half Nederland op de schaats stond, waren de beste zwemmers uit de provincie in de Roosendaalse Stok voor de Brabantse zwemkampioenschappen. En daar werd eremetaal gehaald door de snelle gebroeders De Bruijn. Coen was de beste van Brabant op de 100 meter schoolslag bij de 16-jarigen. Hij klokte een tijd van 1.08,82 een seconde sneller dan zijn naaste tegenstander. Broer Bas kreeg het zilver op dezelfde afstand bij de 14-jarigen na een fotofinish. Net als de winnaar klokte hij 1.13,81. Zilver haalde Coen op de 200 wissel in 2.21,03 en vierde werd hij op de 100 vrij in 56,82. Mooie prestaties, die niet zouden misstaan bij de sportverkiezingen. Daarvan bleek toch weer dat het aantal aanmeldingen minimaal is. Merkwaardig, want deze rubriek staat wekelijks vol met topprestaties van atleten. En die komen dan nog alleen uit Gastel en Stampersgat.

Neem bijvoorbeeld Celine de Wild, die zondag in de ‘grote’ Mastboscross van Breda de tweede plaats haalde. Alleen nationaal crosskampioene Maureen Koster bleef haar voor. Die ging snoeihard van start. Celine volgde, al was het wel zwaar. De hele wedstrijd liepen de sterke meisjes samen, pas 300 meter voor de streep versnelde Koster. Celine schoot echter maar vijf seconden te kort. Dat belooft een boeiend duel op het NK cross in Gilze-Rijen later dit seizoen. Celine legde de 3,8 kilometer af in 13.50 minuten. Anne van Alphen haalde in de dit beresterke veld een twaalfde plaats in 16.05 minuten. Ook het AVS-koppel Roel en Wendy deden mee. Wendy Deijkers stond in de verkeerde categorie ingedeeld, maar werd feitelijk derde D35 in 20.04 over de 4,7 kilometer. Ze was zevende in totaal bij de masters. Haar partner Roel van Nes klasseerde zich keurig als tiende, vlak achter Dennis Klasen bij de M35. Roels tijd: 39,57 over bijna elf kilometer heuveltjes, bospaden en velden. Al moet gezegd dat de Mastboscross een peulenschilletje is vergeleken bij de Pekkercross.

Veel meer Gastelaren deden trouwens mee aan de vierde Kievitloop van het seizoen in Bergen op Zoom. De uitslagen waren zondag echter nog niet direct bekend. Wordt vervolgd.

De jaartijden lopen nog 1 weekje vertraging op. Maar vanaf volgende week staan ze op onze site.