De honderdste aflevering van Gastelse Atleten Onderweg heeft die atleten niet kunnen verleiden om afgelopen weekeinde in actie te komen. Misschien wel terecht: de Pekkercross staat immers aanstaande zondag op het programma. De eerste aflevering van Gastelse Atleten Onderweg stond op 5 januari 2007 in De Bode. Toen keken we terug op de Kerstcross en Sylvestercross met goede prestaties van de familie De Wild, Rob Musters, Anouk Rockx, André Mol en Bernard Heshof. Alle honderd afleveringen zijn overigens terug te lezen op de website www.tveerke.nl

Terugblikken doen we volgend jaar in ons 25e bestaansjaar ook. Elke aflevering komt een jaar centraal te staan, te beginnen in januari 1985. Tegelijkertijd komen de complete uitslagen van weleer terug op onze website, die daarmee een heel stuk wordt uitgebreid.

Geen prestaties betekent des te meer aandacht voor de Pekkercross van zondag 21 december op een gloednieuw parcours. Nou ja, niet helemaal nieuw. De allereerste crossen werden rondom het oorspronkelijke gebouw van jongerenwerk ’t Veerke gehouden. Daar komt de Werkgroep Sport immers uit voort. Nadat de velden achter het zwembad een woonwijk werden, verhuisde de organisatie naar het Bremswegje: eerst in manege Reigershof en vervolgens op de pittige akkers van de familie Van Oosterhout. Namens atleten en medewerkers willen wij deze grondeigenaren nog hartelijk danken voor het gastvrij onthaal al die jaren.

Omdat het aantal deelnemers vooral bij de jeugd terugliep en wij ook wel merkten dat er in het centrum van Gastel door actieve ondernemers steeds grotere kerstactiviteiten op touw werden gezet, zijn we gaan nadenken. De Pekkercross moest terug naar het dorpshart van Gastel. Daar is per slot van rekening intussen niet voor niets een dorpsbos aangelegd en zitten de sportclubs en scouting. Als we daarbij ook nog eens enige samenhang met het Groot Gastels Kerstfeest in het Veerhuis kunnen opbouwen, dan komt er zeker weer een impuls in het deelnemersveld.

Op zoek naar een geschikte loopronde zijn we in contact gekomen met de scouting Andriessengroep. Die waren meteen bereid om hun prachtige accommodatie open te stellen voor de 24e Pekkercross. Het betekent dat daar zowel de inschrijftafel als de kleedgelegenheid als de catering aanwezig is. De verwachting is dat we daar in een gezellige ambiance de cross starten en eindigen. Toegeven doen we bij de senioren ook niet aan de zwaarte van het parcours. De jeugd krijgt een fraai rondje voorgeschoteld in de directe nabijheid van het scoutinggebouw. Zij hoeven niet de drie beklimmingen te nemen.

Bijzonder jaar

 

De Werkgroep Sport ’t Veerke staat aan de vooravond van een bijzonder jaar: ons zilveren bestaan. Om dat jaar goed in te gaan, houden wij voor het eerst een sponsorborrel op zaterdag 20 december – daags voorafgaand aan de Pekkercross – in het Veerhuis. Daar worden onze huidige en toekomstige relaties verwelkomd in de glazen zaal. We presenteren ons jubileumprogramma met de zilveren Vlietloop en zilveren triatlon plus de grote Veerke-reünie. Zwemmer Marijn van Zundert deelt zijn ervaringen met u als topsporter en speciale gast is RBC voetballer en trainer en atleet Eric Hellemons. De Gastelaar geeft een kijkje in zijn sportloopbaan en het belang van professioneel voetbal voor de regio. De sponsorborrel begint vanaf 16.00 uur. Sponsors zijn welkom, maar ook andere relaties die we in de loop der jaren hebben opgebouwd zoals gemeente, hulpdiensten en bijzondere medewerkers.

Inschrijven voor de Pekkercross kan al via de website www.tveerke.nl maar ook nog op de dag zelf in het scoutinggebouw tot 15 minuten voor de start van de wedstrijd. Het nieuwe parcours van de Pekkercross staat ook op de site in een google earth-programmaatje. Atleten hoeven in Oud Gastel niet lang te zoeken. Het programma voor de 24e Pekkercross: groep 1 t/m 4 start om 11.30 uur voor 750 meter, groep 5 t/m 8 om 11.45 uur voor 1500 meter, groep 13-19 jaar om 12.00 uur voor 1800 meter, dames en junioren eveneens om 12.00 uur voor 3600 meter en tenslotte de heren senioren/masters om 13.00 uur voor 9000 meter. Tot zondag.