Kun je deze email niet goed lezen? Bekijk dan de online versie

Nieuwsbrief 67, 1 juni 2017, nog 24 dagen...

Vandaag begint de junimaand. Voor 't Veerke de drukste maand van het jaar. Dan is het immers aftellen geblazen naar de Verwer & Janssentriathlon. Editie 33 staat op ons programma en we kunnen echt niet wachten tot die fijne, hectische, spannende, sportieve juniweek eraan komt. Gisteren/woensdag gingen we al los met de eerste van drie jeugdclinics. Ook onze jeugdige atleten lezen deze Nieuwsbrief mee, die dit keer gewijd is aan de Clinics. Zoals gebruikelijk in de maand juni verschijnen er met een wat grotere regelmaat Nieuwsbrieven tot aan die mooie vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2017!

Startnummer op naam als je NU inschrijft!

Meedoen aan de jeugdtriathlon betekent eeuwige roem vergaren. En dat krijgt nog meer nadruk als je op vrijdagavond 23 juni je startnummer bij ons komt afhalen met je naam erop. Omdat die startnummers op 5 juni gedrukt gaan worden, is het dus zaak dat je vóór die datum jezelf inschrijft. Na die datum kan ook nog wel, maar dan staat je naam niet op de startnummers en da’s toch extra leuk. Doe het dus snel, want je weet: meedoen is veel belangrijker dan winnen. Het kan via onze site www.tveerke.nl, klik hier om rechtstreeks in te schrijven.

Jeugdclinics horen bij 't Veerke

Geen evenement meer zonder de inbreng van de jeugd. We verbazen ons er al niet meer over dat we tientallen kinderen aan de start krijgen van de Oranjeloop, Pekkercross en jeugdtriathlon. En toch is het heel bijzonder, wat er in Gastel gebeurt. Want ga je naar omliggende dorpen, dan zijn er bij de hardloopevenementen soms maar net een stuk of 20 kids. Soms wordt het jeugdprogramma zelfs afgeblazen. Zo niet in Gastel. Mede dankzij onze speciale werkgroep jeugd (Yvonne, Hans en Fred) worden de kids volop gestimuleerd mee te doen aan jeugdclinics. Dat wil zeggen: zij bereiden de leuke oefeningen voor, leggen de locaties vast, benaderen de scholen en de coaches. Dat doen we al weer een paar jaar voor de jeugdtriathlon en inmiddels ook al enkele keren met de Pekkercross. Woensdag was de eerste.
31 mei: de fietsclinic!
Omdat we voor alle onderdelen eigen trainers met drukke agenda’s hebben, is dit jaar de trainingsvolgorde iets anders: we begonnen woensdag met het fietsen, volgende week (7 juni) is de fietsclinic en de week daarop (14 juni) de loopclinic. Met de eerste speels opgezette trainingen begint de maand waarin 't Veerke en met hen vele honderden sporters toeleven naar de triathlonweek. De oefeningen op drie woensdagmiddag zijn specifiek bedoeld voor de jeugd, die mee gaan doen aan de jeugdtriathlon. Deze is dit jaar op vrijdagavond 23 juni aan de vooravond van de grote triathlon. De trainingen zijn steeds een groot succes. Ook dit jaar hebben we weer een aantal trainers weten te strikken, die de kinderen goed voorbereiden voor de drie onderdelen. De zwem-clinic van woensdag 7 juni is van 18.30 tot 19.30 uur op zwembad Blankershove, daar waar uiteindelijk ook de 125 meter gezwommen gaat worden. Iedereen brengt eigen zwemkleding mee. De training is onder leiding van een ervaren zwemtrainer. Een week later staan Bernard en Jose Heshof klaar voor de looptraining op 14 juni. Die is wederom van 18.30 tot 19.30 uur. Dan breng je uiteraard je loopschoenen mee. Het is overigens niet verplicht om alle trainingen bij te wonen. Wie alleen het zwemmen kan of wil volgen, is woensdag welkom. Wie pas bij het lopen aan wil haken, kan de week daarna terecht. Alle clinics beginnen bij de poort van zwembad Blankershove. Aanmelden mag per mail via jeugdtrainingen@tveerke.nl
Deelname is iedere keer geheel gratis. De ervaring leert dat het niet alleen nuttige trainingen zijn, ze zijn ook nog eens erg gezellig en stimuleren de teamgeest. We maken uiteraard ook vaak foto’s van de clinics, die je weer op onze site terug vindt.

Vierdaagse was erg geslaagd
Tussen al die voorbereidingen op de triathlonweek in, zette ’t Veerke ook nog een geslaagde 47e aflevering van de Avondwandelvierdaagse neer. Bijna 400 wandelaars kwamen op de vier avonden ‘paden-op-lanen-in’ af. Op het schoolplein van de Bernardus hadden we zelfs op maandagavond een openluchtconcert van Wa d’Un Getob, die toch al aan het repeteren waren. Mooie routes, prima weersomstandigheden en een feestelijk défilé op de slotavond maakte het weer tot een feestelijk geheel. Dank aan deelnemers, vrijwilligers, schoolbesturen, Bernardusschool, ouders, sponsors, Gastels Fanfare en ’t Hart van Gastel. Op naar de gouden editie in 2019!

Volgende nieuwsbrief
Verschijnt snel genoeg! Let maar op uw brievenbus.

Agenda ’t Veerke

7 juni: 2e Tri-training jeugd, zwemmen 
14 juni: 3e Tri-training jeugd, lopen 
19 juni: Tridaagse zwemmen
20 juni: Tridaagse fietsen en proefzwemmen in de Vliet
21 juni: Tridaagse wandelen
23 juni: 25e Jeugdtriathlon
24 juni: 33e Verwer & Janssenstriathlon met 25e Trio-Triathlon

't Veerke Oud Gastel

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om uit te schrijven