Kun je deze email niet goed lezen? Bekijk dan de online versie

Nieuwsbrief 65, maart 2017

Het gaat wellicht niet meer zo vlotjes met de Nieuwsbrieven als in begin, maar ja: we bereiken dan ook bijna de pensioengerechtigde leeftijd. Hoewel? Dit is de 65e en naar verluidt werken we nog door tot 67. Hoe het ook zij, we blijven jullie op de hoogte houden van het wel en weer van ’t Veerke. De quiz zit erop, gewonnen door onze vrienden van het Markland College (toch weer zij!) en met de families Wierikx en Lambregts uitstekende tweede en derde plaatsen. Hulde overigens aan alle 38 (!) teams, een nieuw record! En wat een toffe avond was het wederom. Vergeet ook eind dit jaar niet bijtijds aan te melden, want het loopt ieder jaar nog storm. Geen storm maar een heerlijk voorjaarszonnetje willen we zien op woensdag 29 maart. Want dan gaat ’t Veerke en met hen vele sportievelingen voor het eerst dit jaar naar buiten. Het is dan tijd voor alweer de achtste editie van de Zomertijdloop. Veel blijft daarin hetzelfde, maar niet de naam

8e Bol Training en Advies Zomertijdloop!

Al jaren is de familie Bol (Eric, Ineke en de kinderen) trouw deelnemer aan vrijwel al onze evenementen. Hun betrokkenheid bij het verenigingsleven in Oud Gastel is groot en wij koesteren als Veerke het feit dat Eric tussen zijn drukke werkzaamheden door tijd vrijmaakt voor zijn favoriete sport triathlon. Toen we eind vorig jaar afscheid namen van het partnership met Richard Wierikx lag de naamsponsoring van zowel de Zomertijdloop als de Heerlijk Avondjeloop vacant. Niet voor lang, want zowel Eric als Toine van Aalst toonden hun warme belangstelling voor deze loopspektakels. Met als prachtig resultaat de Bol Training en Advies Zomertijdloop voor 29 maart en 25 november de Hart van Gastel Heerlijk Avondjeloop. Het is prachtig weer geweest in het maart-weekend waarin deze Nieuwsbrief is opgesteld. Bij AVO wandelen honderden mensen mee aan het Rondje Halderberge en aan alles blijkt hoe zeer de mens na de donkere wintermaanden weer op zoek gaat naar licht en warmte. Wat het weer ook wordt, wij van ’t Veerke staan klaar om de tientallen Zomertijdlopers te ontvangen. Dat ontvangen doen we als vanouds bij ’t Hart van Gastel, waar u kunt inschrijven. De finish ligt voor Gastel Sfeer. Ook nu weer kan gekozen worden uit 4 of 8 kilometer. De start is om 19.00 uur op de Markt. We zullen ook nu weer vragen of de kersverse burgemeester Jobke Vonk-Vedder het startschot wil lossen. Een half uur van tevoren kunt u inschrijven, maar als u de drukte wil vermijden, is het ook mogelijk om via onze site aan te melden www.tveerke.nl Het inschrijfgeld is 5 euro, maar daar hoort naast een boel plezier ook een consumptiebon bij aankomst en het zongele herinneringsvaantje bij.

Bol Training en Advies Zomertijdloop: historie

Begonnen op de eerste woensdag Zomertijd in 2010 met zegge en schrijve 22 deelnemers en beestachtig slecht weer. Toen nog gestart bij Gastels Veerke (van Josse) en gefinisht bij 't Veerhuis. In de jaren erna werd het drukker en kwam het parcours als vanzelf zoals nu nog is, ook al wordt er dan op ludieke wijze met carnaval altijd een loting gehouden voor start en finish. Niet de snelste atleet aan de streep vergaart eeuwige roem. Nee, die is weg gelegd voor degene, die we als laatste mogen verwelkomen bij de finish. Dat maakt de erelijst wel bijzonder. Hieronder staan de aantallen atleten en de 'winnaars'.
2010:   22 deelnemers en Bianca Doolhoff uit Oud Gastel
2011:   71 deelnemers en Ann Smout uit Galder
2012: 150 deelnemers en Diana Frik uit Oud Gastel
2013: 161 deelnemers en Paul van Dongen uit Etten-Leur
2014: 237 deelnemers en Ilona Aarssen (8 km.) en Jeanne Verstraten (4 km.)
2015: 246 deelnemers
2016: 228 deelnemers
Een behoorlijke groei dus in aantallen als is dat bij deze laagdrempelige activiteit van 't Veerke geen doel op zich. Ik bedoel: we rekenen er niet op ooit nog onder de 22 atleten uit te komen, maar het hoeven er ook niet per se 250 of zo te zijn. De 4 kilometer als extra afstand, wordt zeer op prijs gesteld.

Parcours, tijdschema en nuttige tips Zomertijdloop

Voor de nieuwkomers (en die zijn er ieder jaar heel wat, want de Bol Training en Advies Zomertijdloop is het ideale opstapje naar misschien wel een echt wedstrijdje zoals de Vlietloop) nog even het volgende: de Zomertijdloop is geen hardloopwedstrijd met winnaars, uitslagen en prijzenschema's. Wie per se een persoonlijk record wil lopen, is bij de Zomertijdloop dus niet aan het juiste adres. Eigenlijk willen we de snelle atleten vragen steeds de langzamere lopers 'op te pikken', zodat we wat langer in een paar groepjes bij elkaar blijven lopen. Probeer een beetje met die instelling van start te gaan. In het tweede gedeelte van het parcours mag ieder voor zich richting finish snellen. Bij de Bol Training en Advies Zomertijdloop hebben we de regel dat op de 8 kilometer we ongeveer tot aan Stampersgat samen blijven lopen. Op de 4 kilometer geldt dat bij het bereiken van de Rolleweg. We starten allemaal gelijktijdig op de Markt om 19.00 uur. Wie met de auto komt, doet er goed aan die bijvoorbeeld al bij Gastel Sfeer weg te zetten en joggend naar de Markt in Gastel te lopen. Finish is namelijk wel weer bij Gastel Sfeer aan de Gastelsedijk. Het inschrijfgeld is 5 euro en dat is inclusief herinnering en consumptie op de finishlocatie. Voor de laatste deelnemers op beide afstanden is er de symbolische Rode Lantaarn. Wie kleding mee wil geven bij de start, kan dat aan bij het busje van Fred Lambregts afgeven. Wij zorgen dat het bij de finish weer aan je wordt uitgedeeld. Het parcours voor de 8 kilometer is: Markt, Dorpsstraat, Rijpersweg, Dennis Leestraat, J.F. Vlekkeplein, Gastelsedijk West (na tunneltje nog 300 meter en dan mag ieder voor zijn/haar eigen kansen gaan), Gastelsedijk Zuid. Voor de 4 kilometer is het: Markt, Dorpsstraat, Rijpersweg, Karolinastraat, Oudendijk oversteken, Cuypersbos, Rolleweg (bij bebouwde kombord ieder voor zijn/haar eigen kansen), Gastelsedijk Zuid. We gaan er van uit iedereen voor - pak 'm beet - 20.15 uur weer binnen: het moment waarop de zon onder gaat. Natuurlijk eindigt ook deze activiteit (zoals eigenlijk voor al onze evenementen geldt) met een geweldige After-Party met als deejay van al die Summer Hits niemand minder dan een van de deejays van On The Wheels of Steel 2017! Breng dus niet alleen je hardloopschoenen, maar ook je dansschoenen mee. De rode lantaarns worden rond 21.30 uur uitgereikt. Het is leuk als iedereen daar nog bij aanwezig is natuurlijk. We kijken reikhalzend uit naar jullie deelname en komst! En ook die avond zullen we nog een oproepje doen voor vrijwilligers voor onze verdere evenementen.

Pak training op voor Van Zuilichem Vlietloop Halve marathon

En als we toch bezig zijn. Train dan natuurlijk lekker door richting 27 aspril, de dag van de tweede halve marathon in Oud Gastel als onderdeel van het hardloopfestijn: de Van Zuilichem Vlietloop. Met naast de 21 kilometer uiteraard ook startgelegenheid op de 10 en 5 kilometer.
Inschrijven kan uiteraard al via www.tveerke.nl.

Agenda ’t Veerke

29 maart: 8e Bol Training en Advies Zomertijdloop
27 april: 33e Van Zuilichem Vlietloop/Oranjeloop
15 mei: Eerste avond Avondwandelvierdaagse
31 mei: 1e Tri-training jeugd
7 juni: 2e Tri-training jeugd
14 juni: 3e Tri-training jeugd
19 juni: Tridaagse
20 juni: Proefzwemmen in de Vliet
23 juni: 25e Jeugdtriathlon
24 juni: 33e Verwer & Janssenstriathlon met 25e Trio-Triathlon

't Veerke Oud Gastel

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om uit te schrijven