– Waar mag ik parkeren
Vanaf de rotonde komt u Oud Gastel ingereden. Bij de verkeerslichten gaat u linksaf (gele borden triathlon volgen). Indien u vanuit Kruisland komt, gaat u dus rechtsaf. Daarna kunt u na 400 meter linksaf de Willem van der Maststraat in. Aan het einde vindt u de parkeerplaats aan uw rechterhand.
Parkeren binnen het parcours is i.v.m. veiligheid van de deelnemers niet toegestaan.
Voor bezoekers is het overig praktisch om zelf ook een fiets bij te hebben, de zwemstart ligt namelijk buiten het dorp.
Klik hier voor meer informatie

– Hoe laat opent het secretariaat op de wedstrijddag?
Het wedstrijdsecretariaat is geopend op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00u. En op de wedstrijddag vanaf 07.15. De locatie van het wedstrijdsecretariaat is Veerkensweg 11a, Oud Gastel.

– Welke afstanden zijn er?
Trioteams (1/8 afstand)
1/8 individueel
1/4 individueel
1/3 individueel (Unieke afstand, zowel recreatieve als wedstrijdserie)
Zie het programma voor de volledige informatie

– Ik zie dat de wisselzones niet bij elkaar liggen, hoe zit dat?
Klopt, triathlon Oud Gastel beschikt over twee wisselzones. De eerste wisselzone van zwemmen naar fietsen bevindt zich bij café Gastelsfeer aan de Vliet. Hier is de start van het zwemmen. De tweede wisselzone van fietsen naar hardlopen is bij de bushalte naast ‘t Veerhuis,

Je krijgt bij het aanmelden en ophalen startnummer een plastic tas. Al je spullen zoals je wetsuit, zwembril en badmuts stop je in de wisselzone in je tas. Deze tas bevat je startnummer en is na de wedstrijd weer op te halen in ’t Veerhuis. Wij verzorgen dus het ophalen van je spullen, zodat je zelf niet terug hoeft naar de eerste wisselzone.

Je richt dus eerst de wisselzone 2 in bij het Veerhuis (je hardloopspullen) en fietst dan naar wisselzone 1 en richt daar je fietswissel in.

– Kan ik mijn inschrijving wijzigen of annuleren?
Tot 1 juni kun je je inschrijving wijzigen en/of annuleren. Je kunt hiervoor een mail sturen naar inschrijvingen@tveerke.nl

– Is er prijzengeld te winnen
In onze 1/3 wedstrijdserie (de eerste serie) is er prijzengeld te winnen. Voor de hoogte van het prijzengeld zie ‘prijzenschema’ (LINK!). Voor de overige series worden ereprijzen uitgereikt. Let op, aanwezigheid is verplicht. Prijzen worden niet nagestuurd.

– Is een badmuts verplicht bij het zwemmen?
Ja, deze krijg je van de organisatie bij het ophalen van de startnummers.

– Wordt mijn fiets bewaakt (en tot hoe laat)
Ja, de wisselzone wordt bewaakt, fiets ophalen kan op vertoon van je startnummer.
De wisselzone is tot 17.00 uur bewaakt.

Wat betekent de fietscontrole?
Voordat je fiets naar de wisselzone mag, vindt er een fietscontrole plaats. Het is belangrijk dat je fiets geen gebreken vertoont. Er wordt gecontroleerd op remmen, dat de fiets geen uitstekende delen bevat, het stuur is afgedopt en dat het balhoofd niet los zit. Zelf dien je je fietshelm op te hebben en dicht, deze wordt ook gecontroleerd. Fiets wegbrengen en ophalen enkel op voortaan van startnummer.

– Worden er foto’s en video’s gemaakt?
Tijdens het evenement zijn er diverse fotografen op en rondom het parcours. Deze worden later gedeeld op onze website en social media kanalen.

– Is er verzorging tijdens en na de race?
Water wordt aangeboden tijdens het looponderdeel. Na de race is ook fruit beschikbaar.

– Wat is het wim van den broek plantsoen?
Onze finishlocatie is rondom het Veerhuis, de bushalte (wisselzone 2) en het plein. Deze is in het triathlon weekend omgedoopt tot het “wim van den Broek’ plantsoen. Hier vinden ook de prijsuitreikingen plaats. Wat er nog meer te doen is kun je hier lezen (LINK)