Gastelse atleten onderweg (410)

OUD GASTEL – Terwijl de Gastelse top-triatleten met hun Trimates op de Veluwe het nieuwe triathlonseizoen voorbereiden, kwamen de zwemlopers in actie in Breda. Het betrof de derde wedstrijd in het circuit. In en rond zwembad De Wisselslag was het bar en boos deze zondag. Ach nat, waren de deelnemers na het zwemonderdeel toch al. Koen van Elteren werd achtste in 55.35. Mark van Baal was zevende bij de H40 in 59.03. Juriena de Vries werd derde in 54.18. Op de halve afstand finishte Max Donkersloot als vierde in 30.56. Rudolf de Jong was vijfde M40 in 34.51.

Wendy Deijkers

In Halsteren was de tweede loop van het WBLC, de 10 kilometer van Halsteren. Al net zo'n nat gebeuren als in Breda. Wendy Deijkers deed goede zaken met een zege V35 en de derde plaats van alle dames in 43.45. Roel van Nes bleef dit keer in haar buurt en werd elfde in 43.46. Ger Haverkamp gaat ook met sprongen vooruit, nu al bijna op het podium M45: vierde in 38.21. De 10 kilometer prestatieloop leverde Astrid Willemse achter triatlete Annika Spronk een fraaie tweede plaats op in 46.05. Bij de mannen finishte Piet Danen als 16e in 43.17. Verdere uitslagen: M45: 11.Mark van Merrienboer 45.13; D45: 3.Annette de Bot 47.27; D55: 6.Mien Ossenblok 54.36; Prestatieloop: 18.Rob Horde 44.02; 23.Mark van den Bergh 46.57; 32.Hans Berkhout 48.47; 39.Eric Bol 54.22; 40.Antoine van Aalst 54.23. Op de 5 kilometer werd Florence van Rijsbergen tweede in 22.14. De volgende wedstrijd in het WBLC is de 31e Vlietloop Oud Gastel op Koningsdag. Het wordt de laatste keer als 10 Engelse Mijl. Het Rondje Nederland kun je lopen in Arnhem. Over een afstand van 10 kilometer deed Rina Otto dat in 59.51 met een achttiende plaats V35. Aan het NK veldloop voor ambtenaren in Utrecht deed o.m. Margot Sweere mee. Ze werd 6e op de 10 kilometer in 51.11. Ook Veerke-man Corné Kriesels was van de partij.

Het was koers in Steenbergen, de vroegere grote Paasronde. Nu vooral met de jeugdgroepen. Moreno Tak behaalde een zesde plaats. In de categorie 7 kwam Stan van den Bergh tot een 17e plaats. Luuk Bierkens eindigde 23e. In Piershil werd Moreno Tak 19e. Perry en Sven Megens openden hun wielerseizoen in Dommelen. Ze sloten de eerste koers af met een mooie zesde plaats.

Anouk Rockx reed in de Ronde van Huijbergen naar een 29e plaats, eerder dit seizoen reed ze koersen in Strijen (38e) en Lierop (80e). Maar het meest succesvol was Tim Bierkens, die zaterdag in een sterk bezette wedstrijd in het Belgische Rotselaar naar een vijfde plaats snelde en zondag de handen weer in de lucht kon gooien na winst in de Ronde van Huijbergen. Alle buitensporters zagen af in het weekend, ook Renee Horians die in zijn eerste klassieker van het jaar 13e werd. Van de 110 gestarte coureurs haalden er slechts twintig de finish.

Op de kalender de komende dagen de 6e Zomertijdloop, woensdag 1 april. Aanvang 19.00 uur op de Markt. In het Paasweekend is de Beka-Zwemloop in Roosendaal en de 10 EM van Essen.