Gastelse atleten onderweg (347)

Het eerste novemberweekeinde was ingeruimd voor de veldrit in Oud Gastel, deel uitmakend van de WBTV-competitie. Het wielercomité Stampersgat waar idee van de cross vandaan komt, gaat overigens voor volgend jaar op zoek naar een ander parcours. Nu waren de wedstrijden nog rondom de surfvijver van de wijk Blankershove. Een technisch pittig parcours, waar veel Gastelse coureurs voor eigen publiek konden rijden. En dat maakt de cross ook wel weer bijzonder. In een goede verstandhouding met de omwonenden was een toekomst van het evenement op deze locatie wellicht mogelijk geweest.

VELDRITOUDGASTEL

Door de vrije inschrijving kwamen ook weer nieuwe namen opdagen tijdens de cross. Zo maakte Karsten van Caam zijn debuut bij de zesjarigen. Hij deed dat met een verrassend goede achtste plaats, mooi in de middenmoot. Bij de tienjarigen stond Moreno Tak voor het eerst op het podium. De winnaar van de jeugdtriathlon crosste zich naar een derde plaats. Drie plaatselijke coureurs bij de 11- en 12-jarigen. Luuk Bierkens bereikte in het grote startveld een zestiende plaats, Stan van den Bergh reed naar een negentiende plek en debutant Mark van Wijk deed het niet gek op een 21e plaats. De 13-14-jarigen leverde de volgende podiumplaats op. Na een mooi duel eindigde Tim Bierkens op een dikverdiende tweede plaats. Bij de neo-nieuwelingen was een achtste plaats weg gelegd voor Cliff de Peijper. In de damesrace waren alle ogen gericht op Anouk Rockx. In haar thuiswedstrijd scoorde ze een derde plaats. Voor de master-categorie kwam Andre Horians zich wagen aan de Gastelse blubber. Hij werd keurig achtste. Na al het opbouwen en organiseren stapte Peter Bierkens op zijn crossfiets en werd negentiende. Wegrenner Corné Hagenaars maakt voor de Gastelse cross graag een uitzondering. Het resulteerde in een veertiende plaats tussen de specialisten. Renee Horians finishte zestiende, William Lazaroms arriveerde als 33e en de mannen, die op het laatst besloten mee te doen, te weten George Knobel en Rene de Peinder, sloten de rij als 37e en 38e. Zo kwam een einde aan een mooie dag cycle-cross. Organisatie succes met het vinden van een alternatief parcours. De Pekkercross op 22 december is de volgende afspraak rondom Blankershove.

Over crossen gesproken. De Diomedon-cross opent de reeks in deze regio. Mels Lambregts en Rik Palings openden hun crossseizoen in Drunen op de Duinencross met een derde en tiende plaats. Bij het zwemmen haalde Wessel Heijnemans bij de limietwedstrijden de vereiste tijd voor de Brabantse Sprintkampioenschappen. Hij is nu de nummer zeven van Brabant.