Gastelse atleten onderweg (330)

De TOGA-mannen moesten een week na de kille race in Weert al weer opdraven voor de tweede wedstrijd in de Apex 1e Divisie, nu in Almere-Hout. Het IJmeer was iets meer dan 15 graden, dus gezwommen werd er. Jan Moerings was weer de beste man van de club. Hij finishte als 34e in 2.11.02 na een sterk fietsnummer. Clubgenoot Jurgen Lazaroms werd tweede man op een 78e plaats in 2.22.23, Ed Arbman was met materiaalpech bij het fietsen ver terug geworpen. Hij eindigde op een 113e plaats in 2.40.27 de nummer drie van de ploeg en teamcaptain Johan Bossers debuteerde in de 1e Divisie op een 117e positie in 2.48.27 uur. Rob Musters reisde eveneens af naar Almere.

Hij deed mee aan de open wedstrijd, waarin hij achter Almeerder Omar Brons opnieuw een tweede plaats pakte. Rob kwam tot op 8 seconden van de winnaar, dankzij een snel fiets en nog sneller looponderdeel. Zijn eindtijd was 1.56.19 uur. 'Even Gastelaar' Erik-Simon Strijk verkeert in bloedvorm: vijfde op de Challenge triathlon in Rimini, winnaar van de voorjaarsklassieker in Nieuwkoop. Eric Bol liet de TOGA-groep gaan en koos voor de triathlon in Meer net over de grens. Hij werd zevende M50 in 2.16.00 op de kwart.

Maarten de Vugt liep zaterdag in Nuenen de 19e LONU Van Goghloop. De halve marathon was klaar in 1.24.56 uur, goed voor een negende plaats. Nog een Van Goghloop, maar dan in Zundert, geboorteplaats van de schilder. Oswald de Bruijn werd zeventiende in 20.32, bijna een minuut sneller dan ooit. De 800 meter stratenloop, dit maal gewonnen door Bram Som, blijft bijzonder. Tom Koetsenruijter en Rik Palings eindigden in de top 20.

En ook de Brabantse Walmarathon blijft een speciale wedstrijd, over schitterende natuur rondom Woensdrecht grotendeels onverhard. Op de halve marathon was John van Dam van de partij. Hij werd 179e in totaal in 2.03.53, goed voor de 52e plek bij de M35. Aan het loopfront ook nog de halve van Renesse. Marjan de Wild eindigt als achtste dame in 1.49.37. Als 604e van de 750 deelnemers komt Adrie van Bavel binnen. Hij is met een tijd van 2.06.52 op het zware parcours goed voor een 152e plaats bij de veteranen.

Van lopen naar wielrennen. In Honselersdijk was Luuk Bierkens snotterig, hij eindigde 26e. Broer Tim finishte als 16e. Daags erop in Moerdijk reden de Stampersgatse broers een stuk beter: Tim werd tweede achter de Nederlands kampioen, Luuk zesde in een sterke race. Moreno Tal werd eveneens zesde en Stan van den Berh 16e. Tim Bierkens doet komende zondag mee aan het NK wielrennen in Hoorn. Dan was Renee Horians in Raamsdonksveer elfde bij de BWF en eerder zevende in TMZ-koers te Ovezande. In het Belgische Bonheide klasseerde Cliff de Peijper zich als negende. Wil Buurstee is dankzij negen aansprekende resultaten in de BWF-koersen gestegen naar de vierde plaats in de tussenstand.

Zwemmen niet te vergeten. De successen van de gebroeders Coen en Bas de Bruijn blijven opmerkelijk. Nu weer bij de Brabantse kampioenschappen in Eindhoven. Coen won de Brabantse titel op de 200 schoolslag in 2.25,45, jongere broer Bas haalde brons in 2.28,46. Op de 50 meter vrije slag zwom Coen naar zilver in 24,91. Bij de junioren was Roos Englebert goed voor een vijfde plaats op de 200 wissel, een 15e op de 100 vrij, een 23e op de 100 rugslag en een 26e op de 50 meter rugslag. Broer Janne werd 8e op de 100 vlinder en 15e op de 200 meter vrij.